DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo igazat adott őt kritizáló főnökének

Az ausztrál is tisztában van vele, hogy egyelőre nem felel meg az elvásároknak a McLarennél, de keményen dolgozik azon, hogy ezen változtatni tudjon. Barcelonában valóban gondja volt az autóval.

Azok után, hogy a Formula-1-es Spanyol Nagydíjon sem tudott pontot szerezni, miközben Lando Norris betegen is elérte ezt, Daniel Ricciardo komoly kritikát kapott a McLaren elnök-vezérigazgatójától, Zak Browntól, aki úgy nyilatkozott: a tavalyi monzai sikert leszámítva az esetek többségében az ausztrál nem felelt meg a vele kapcsolatos várakozásoknak. Amikor főnöke véleményéről kérdezték a Monacói Nagydíj előtti pénteki sajtótájékoztatóban, a pilóta így reagált a Formula.hu jelenlétében:

„Nem téved vele, nagyon is igaz, amit mondott. Először is, nem veszem személyesnek az ilyen megjegyzéseket. Szép barnított bőröm van, ami egyúttal vastag is. Senki sem bánik keményebben velem, mint saját magam. Nem akarok a 10-12. helyek környékén versenyezni. Időnként kicsit több időt fordítunk a tesztelésre, hogy megpróbáljam a maximumot kihozni magamból az autóban. De keményen dolgozunk rajta. A csapat ezt akarja, én is ezt akarom, együtt dolgozunk ezen.”

ricciardo-brown-mclaren-barcelona-f1



Ricciardo azt is megerősítette, hogy Brown kritikája és a harmatos teljesítménye ellenére biztos benne, hogy kitölti a 2023 végéig szóló szerződését a McLarennél. Ezt a dátumot egyébként meg kellett erősítenie, miután néhány napja úgy nyilatkozott, hogy a nyáron kezdődhetnek az egyeztetések a jövőjéről, de most elárulta, hogy csak a koronavírus-járvány kavarta meg a fejében az éveket.

Az ausztrál pilóta a barcelonai futam arra is utalást tett, hogy bízik benne, hogy a csapattal találnak valami problémát az MCL36-osán, ami megmagyarázhatja a gyenge tempóját. Nos, bár részletekbe sem ő, sem a McLaren nem ment bele, de ezt is megerősítette Ricciardo: „Alapvetően találtunk egy problémát az autón. Megjavítottuk, és úgy vágunk neki a hétvégének, hogy mindent megoldottunk ennek kapcsán. Ez egy friss újrakezdés, mondjuk úgy.”

Ugyanakkor azt is elismerte a többszörös nagydíjgyőztes, hogy a hibák nélkül sem tudja még rendszeresen kihozni magából és az autóból a maximumot: „Még többet szeretnék kihozni az autóból, amit olykor látok is, máskor viszont kevésbé világos. Emellett szerintem volt néhány dolog, ami nem igazán nekünk kedvezően alakult, s ez megakasztotta néhány edzésünket. De ha ezeket félre is tesszük, akkor is nehezen tudtam százszázalékosan összecsiszolódni az autóval. Volt néhány jól sikerült verseny, de hogy őszinte legyek, még dolgoznom kell ezen. Szeretném azt mondani, hogy mostantól minden szuper lesz és fél másodpercet fogok gyorsulni, és dolgozom is ezen, de még tart ez a folyamat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: