KezdőlapFormula 1Ricciardo: Azért hagytam el a Red Bullt, mert féltem, hogy önelégült leszek

Ricciardo: Azért hagytam el a Red Bullt, mert féltem, hogy önelégült leszek

-

Daniel Ricciardo elmondta, azért hagyta ott a Red Bullt, mert tartott attól, hogy önelégült lesz.

2018-ban meghosszabbíthatta volna a szerződését a Bikákkal, ám az ausztrál versenyző helyette inkább a Renault-ba igazolt. A franciáknál ugyanakkor nem volt hosszú a pályafutása, mivel két év után úgy döntött, hogy inkább wokingba képzeli el a jövőjét.

A Francia Nagydíj előtt Lawrence Barettóval és az Formula1.com-al beszélgetett a 31 éves pilóta. Ricciardo az interjú során többek között azt is elmondta, hogy mitől tarott leginkább az osztrákoknál, és miért döntött a távozás mellett:

,,Bizonyos értelemben, azért is hagytam el a Red Bulltól, mert attól féltem, hogy önelégülté válok. Annyira jól éreztem magam a csapatnál, mindenkit ismertem, ezért felmerült bennem az az érzés, hogy talán valamiről lemaradok.”

Ricciardo szeretett volna kikerülni a komfortzónájából, ezért is hagyta ott az osztrák istállót. A Renault-nál azonban nem a tervek szerint mentek a dolgok, így onnan is távozott. A McLarennél azonban ismét hosszútávra tervez:

,,Kicsit több munkát és energiát igényel, de úgy érzem, hogy idővel – és nyilvánvalóan én elköteleztem magam jó néhány évre a McLarennel – ez kifizetődik. Akár 6 hónap múlva, akár 12, de teljesebb versenyzőnek kell lennem.”