Ricciardo: A „Verstappen-hype” miatt is távoztam a Red Bulltól

A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo elmondta, a Max Verstappen körüli hype is szerepet játszott abban, hogy végül úgy döntött, elhagyja a Red Bull csapatát.

Daniel Ricciardo, McLaren, 3rd position, and Max Verstappen, Red Bull Racing, 2nd position, talk in Parc Ferme

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

Daniel Ricciardo nagy meglepetést okozott azzal, hogy 2018 nyarán úgy döntött, a következő szezont már nem a Red Bull, hanem a Renault csapatánál kezdi meg. Az ausztrál pilóta két szezont követően a Renault-tól is távozott, jelenleg pedig a McLaren pilótája.

A spanyol nagydíjhétvégén a crash.net-nek adott interjút a nyolcszoros futamgyőztes, amelyben elismerte, a „Verstappen-hype” is szerepet játszott abban a döntésben, hogy elhagyja a Red Bullt, de nem ez volt a legfontosabb:

„Őszintén szólva, ha teljesen lebontjuk a döntést, akkor valószínűleg 30 tényező vagy ok játszott szerepet. Például tudtam, hogy a mérnököm, Simon Rennie eligazol, akivel nagyon jó kapcsolatom volt, így ez is hozzájárult a döntésemhez.”

Még több F1 hír:

„Nyilvánvalóan láttam, mekkora hype van Max körül, és vicces, hogy most pont Barcelonában vagyunk, ahol elindult a hype-vonat, miután megnyerte az első Red Bull-os versenyét.”

„Ez egy új szintre emelte őt, engem pedig kicsit idegesített a dolog, hiszen vezettem a futamot, de háromkiállásos stratégiát választottam, míg ő a két kiállás mellett tette le a voksát, ami sokba került nekem.”

„Aztán a csapaton belül is egyre csak nőtt a lendülete, ami szintén kicsit aggasztó volt. De nem ez volt a legnagyobb vagy legfontosabb tényező, de persze a körülbelül 30 ok közé tartozott” – zárta Ricciardo.

Horner: A Mercedes is tényező lesz a világbajnoki harcban!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az Alfa Romeo már túl gyors volt az Alpine-nak Barcelonában
Következő cikk Meglepetést okozhat-e az Alfa Romeo Monacóban a lassú kanyarok miatt?

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország