KezdőlapFormula 1Ricciardo: A McLarennél van a legnagyobb esélyem bajnokságot nyerni

Ricciardo: A McLarennél van a legnagyobb esélyem bajnokságot nyerni

-

Daniel Ricciardo hiszi, hogy a McLarennél van a legnagyobb esélye arra, hogy elérje végcélját, azaz világbajnokká váljon.

A hétszeres futamgyőztes ausztrál két Renault-nál töltött év után igazolt a wokingiakhoz idénre, ahol pályafutása során először Mercedes motoros autóval versenghet, hiszen a McLaren visszavált a németek erőforrására a 2014-es szakításuk után.

„Azt gondolom, hogy ez a legjobb esélyem elérni azt, amit már régóta megcéloztam” – jelentette ki a Sydney Morning Herald hasábjain. „Sosem csak amiatt akartam eljutni az F1-ig, hogy itt legyek – bajnokká akartam válni, és még mindig ezt akarom. Elnézve a McLaren fejlődését, úgy érzem, ez a legjobb esély arra, hogy ezt véghezvigyem.”

„Sosem lehet tudni ebben a sportban, de biztos vagyok abban, hogy a jó helyen vagyok. Itt lehetek és harcolhatok a jövő évi bajnoki címért? Ki tudja, de szerintem lesz rá esélyem, tudva azt, ahol most vagyok. Látható, hogy a McLaren ösvénye egyre biztatóbb, és azt érzem, hogy a McLaren is megtalálta bennem az egyik összetevőt a győzelemhez, ami eddig nem volt meg” – zárta gondolatát.