KezdőlapFormula 1Részleteket árult el Astonos szerződéséről Alonso

Részleteket árult el Astonos szerződéséről Alonso

-

Fernando Alonso veszi majd át a visszavonuló Sebastian Vettel helyét 2023-ban az Aston Martin volánjánál. A kontraktus részleteiről eddig nem sok infó volt, ám a spanyol most maga beszélt többek között a szerződés időtartamáról, illetve, hogy a visszavonulását mikorra tervezi.

Ami a bejelentéskor egyedül ismert volt, az a „multi year, vagyis, hogy több évre szól az egyezség, vagyis 2023 utánra is érvényes lesz. Alonso most elárulta, ez ebben az esetben egészen pontosan két évet jelent.

„A tervem korábban az volt, hogy visszatérjek a Forma-1-be. Ezek a kihívások mind emberileg mind szakmailag nagyon sok pluszt adnak, gazdagítanak engem. A kihívás az, hogy visszatérjek a csúcsra, és jelenleg jól érzem magam. Most két évre aláírtam egy másik csapathoz.” – nyilatkozta a 41 éves klasszis, majd szót ejtett a visszavonulásáról is.

„Nem tudom még mikor fog ez eljönni. A sport az életem, de tudom, hogy egyszer lejár az én időm, megpróbálom addig élvezni. 2018-ban, amikor otthagytam a Forma-1-et akkor mentálisan és fizikálisan is kimerült voltam. Mióta visszatértem, nem érzem ezt így. A motorsporttól sosem fogok visszavonulni, de a Forma-1-ből akkor, amikor már nem leszek itt boldog, jelenleg viszont pont az ellenkezője van.”