DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Régi és új színek: bemutatkoztak a KTM-es csapatok

Péntek délelőtt tartotta online prezentációját az osztrák gyártóhoz tartozó két csapat: a gyári alakulat nagyjából változatlan, a Tech3 viszont a Red Bull távozása után megújult külsővel jelentkezett.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Az Avintia/Esponsorama Racing és a Ducati Levono Team után a KTM-es alakulatok következtek a MotoGP-s csapatbemutatók sorában. A többesszám indokolt, hiszen közös eseményt tartott a gyári Red Bull KTM Factory Racing és szatellit partnerük, a Tech3 KTM Factory Racing.

A szemfülesek már a névből kiszúrhatták, hogy utóbbi gárdánál változás történt, hiszen ahogy azt már jó ideje tudni lehetett, távozott az eddigi névadó szponzor, a Red Bull. A csapatok felállása is változik: a gyári istállónál Brad Binder mellé Miguel Oliveira érkezik (ők a kisebb kategóriákban voltak már csapattársak), míg a Tech3-nél Danilo Petrucci és Iker Lecuona húzza majd a gázt.

Az említett névváltozás pedig a dizánjokra is hatással volt: míg a gyári csapat gyakorlatilag a tavalyival megegyező festést villantott, a Tech3 teljesen narancssárgába öltözött. Az alábbiakban visszanézhető az előre rögzített videó, a végén a motorokkal, rövidesen pedig galériával is frissítjük a cikket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: