Red Bull: Nem nyújtunk be óvást, bízunk az FIA-ban

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyértelműen kijelentette, hogy nem fognak óvást benyújtani a Brazil Nagydíj után, ezen kívül pedig Max Verstappen munkáját dicsérte.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B, battles with Lewis Hamilton, Mercedes W12

Fotót készítette: Charles Coates / Motorsport Images

A Mercedes az egyenesbeli tempó terén egyértelműen a Red Bull felé tudott nőni, a kvalifikáció után pedig Verstappen – egy 50 ezer eurós büntetést „szerezve” – meg is érintette Hamilton hátsó szárnyát, és azt mondta a holland, hogy „egyértelműen folyik itt valami...”.

Ezzel együtt a Red Bull a gyanúja ellenére sem kíván óvást benyújtani a Mercedes ellen – ezt maga a csapatfőnök Christian Horner mondta el a Sky Sports F1-nak a brazil verseny leintése után:

„Nem fogunk óvást benyújtani a verseny után. Fontos megérteni, hogy honnan származik ez a sebesség. Nyilvánvaló, hogy új motorjuk van, és akkora leszorítóerővel rendelkeznek, mint Monacóban.”

Még több F1 hír:

„Amikor Lewis megelőzte Maxot, közel 30 km/órával volt gyorsabb nála abban a körben, és meg kell értenünk, hogy ennek mi az oka. Az FIA feladata, hogy felügyelje és szabályozza a sportot. Mi bízunk bennük, a tesztjeikben és a vizsgálataikban” – mondta a csapatfőnök.

Bár Hamilton a 10. helyről indult Interlagosban, Horner úgy véli, egyértelmű volt, hogy a Mercedes megállíthatatlan lesz a versenyen, ezt az elgondolását pedig a sprinten látott tempóra alapozta.

„Minden vereséget nehéz elszenvedni, amikor ennyi körön át vezetsz, de a várakozásokkal ellentétben tudtunk ilyen sokáig vezetni. Azt gondolom, hogy Max kitűnő munkát végzett, hosszan maga mögött tudta tartani Lewist.”

 

„Tegnap láttuk, hogy a Mercedes tempója egyszerűen megállíthatatlan volt, így számunkra a kárenyhítés volt a cél” – fogalmazott Horner.

A Forma-1 ismét szünet nélkül folytatódik, hiszen jövő héten is lesz verseny: a mezőny egy új helyszínre, Katarba látogat, amely előtt Verstappen előnye 14, a Mercedesé pedig 12 pont.

Verstappen: Hiányzott a tempónk, fair volt a csatánk Hamiltonnal...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Verstappen: Hiányzott a tempónk, fair volt a csatánk Hamiltonnal
Következő cikk Leclerc az 5. helye után: „Bizonyítani tudtam, hogy kemény munkával fordítani lehet a helyzeten!”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország