Red Bull: Csak a Mercedes és a Williams tudja, miben egyeztek meg

A Mercedes korábbi főstratégája, James Vowles lett a Williams új csapatfőnöke, erről a Red Bull Racing első embere, Christian Horner is elmondta a véleményét.

Nyck de Vries, Mercedes W13, Alex Albon, Williams FW44

Nyck de Vries, Mercedes W13, Alex Albon, Williams FW44

Mark Sutton / Motorsport Images

Igazi láncreakció indult be a Forma-1-es csapatvezetői téren: minden azzal kezdődött, hogy Mattia Binotto távozott a Ferraritól, a helyére Frederic Vasseur érkezett az Alfa Romeótól, az Alfa a McLarentől Seidlt igazolta le a vezérigazgatói posztra, míg a wokingiak Andrea Stellával, házon belülről pótolták a Seidlt.

Eközben a Williams éléről távozott Jost Capito, az utód kinevezésére pedig meglehetősen sokat kellett várnunk, de nemrég kiderült, hogy a Mercedes főstratégája, James Vowles kapta meg a nagy lehetőséget.

Még több F1 hír:

Erről a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner mondta el a véleményét a Motorsport Magazine kérdésére, véleménye szerint nem kell az összeesküvés-elméletekben hinni:

„Nem annyira ismerem Jamest, de nyilvánvaló, hogy egy nagyon jó képességekkel rendelkező srác. A Williams sok kutatás után hozott döntést, és szerintem kiváló dolog, hogy megkapja a lehetőséget arra, hogy feljebb lépjen.”

„Szóval a Williams nyilván olyan döntést hozott, ami az ő szempontjukból jó: a csapat és az üzlet oldaláról is nézve. De csak a Mercedes és a Williams tudja, hogy miben egyeztek meg James elengedése kapcsán” – fogalmazott Horner.

A Red Bull pár órán belül autóbemutatót tart, és a hírek szerint az is ki fog derülni, hogy melyik nagy autómárkával állnak össze az új motorformula érkezésekor.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Kiderült, milyen színű lesz a 2023-as Mercedes, a W14-es
Következő cikk Grosjean visszatérhet az F1-be? „Soha ne mondd, hogy soha”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország