2024. április 19. 10:05
KezdőlapSuperbikeRea: Fontos, hogy jó eredménnyel menjünk a vakációra

Rea: Fontos, hogy jó eredménnyel menjünk a vakációra

Jonathan Rea arra készül Mostban, hogy újdonsült futamgyőztessé váljon a csehországi aszfaltcsíkon. A tavalyi szezonban Toprak Razgatlıoğlu és Scott Redding tudtak diadalmaskodni.

Rea-nek a mosti pálya bemutatkozása nem volt a legsikeresebb – hét harmadik hellyel és egy nullázással kellett beérnie az északír versenyzőnek 2021-ben. Nem barátkoztak meg a pályával, több hiányosság miatt sem volt elégedett a kawasakis a cseh hétvégével.

Rea azon pilóták között volt, akik az esős FP2-ben sztrájkba léptek, mert szerinte a pálya ilyen körülmények között túl veszélyes. Az északír ugyanakkor dicsérte a pálya vonalvezetését és az oda utazó cseh és német szurkolók lelkesedését.

„A tavalyi szezonban ez egy új pálya volt mindenki számára, így sokat kellett tanulnunk. Mivel nem teszteltünk ott, a vártnál nehezebb hétvége volt” – emlékezett vissza a 35 éves versenyző. „A 2021-ben gyűjtött adatokkal és a Ninja ZX-10RR-en végrehajtott fejlesztésekkel erős hétvégére számítok. Most egy izgalmas forduló lesz, mert ez az utolsó versenyhétvége a nyári szünet előtt. Fontos, hogy jó érzéssel és egy kis lendülettel menjünk a vakációra.”

Rea azt sem hagyhatta szó nélkül, hogy a versenypálya üzemeltetője igyekszik javítani az infrastruktúrát és nagyobb biztonságot nyújtani .

„Szeretem a pályát, és igyekeztek javítani rajta, sok helyen újraaszfaltoztak. Ezért teljesen más körülményeket várok, mint 2021-ben” – mondta Rea. „Sok helyi szurkolóra számítok – amikor korábban Csehországban versenyeztünk, több ezren jöttek el. Csodálatos lesz érezni a szurkolók támogatását. Az a célunk, hogy maximalizáljuk az ottani esélyeinket, és pontokkal teli zsákkal távozzunk a nyári szünet előtt.”