KezdőlapFormula 1Ralf Schumacher szerint Vettelnek abba kellene hagynia a nyavalygást

Ralf Schumacher szerint Vettelnek abba kellene hagynia a nyavalygást

-

Ralf Schumacher azt tanácsolja Sebastian Vettelnek, hogy hagyjon fel a panaszkodással és inkább élvezze a versenyzést.

A csapatváltás után többen is azt remélték, hogy rögtön jól kezd majd a német pilóta, ám a szezon előtti teszten fellépő meghibásodások, valamint az első nagydíjon bekövetkezett események miatt ez nem történt meg. Ugyan az Aston Martin autója sem olyan jó már, mint tavaly, viszont a négyszeres világbajnok az egyéni hibáival (Ocon eset) csak ront a helyzeten.

Honfitársa szerint a 33 éves pilóta frusztrált és görcsös, mivel nagyon akar még bizonyítani. Schumacher megérti Vettelt, ám arra biztatja, hogy inkább koncentráljon a pozitív dolgokra.

,,Most már fel kellene engednie. A nyűgössége abból ered, hogy nem igazán érzi az autót. Viszont ez senkit sem érdekel, végtére is a Forma-1 miatt vagyunk itt, továbbá ő ezért rengeteg pénzt kap. Csak üljön autóba és szórakozzon! Végtére is Sebastian (Vettel) egy tapasztalt versenyző és többszörös világbajnok. Az élet nem olyan, mint egy póni farm. Le kell győznie először is a csapattársát, a többi meg majd jön magától. Még úgy is, hogy idén nincs az Aston Martinnak nyerő autója. Megértem Sebastian frusztrációt, tényleg. Mindent máshogy akar és mindene volt, csak tiszta hétvégéje nem. Mindazonáltal meg kell válaszolnia azt a kérdést is, miszerint miért méri fel rosszul néha a távolságokat az előtte autózó személlyel kapcsolatban.” -nyilatkozta a racingnews365.com és a sport1.de jelenlétében Schumacher.