DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ralf Schumacher: Egy pilótának 15 millió euró kell az F1-hez

A korábbi F1-es pilóta megnevezte azt a minimum árat, amire egy fiatal pilótának szüksége van ahhoz, hogy bekerüljön a Formula-1-be. Ralf Schumacher szerint az infláció csak emelhet ezen az összegen.

Sosem volt olcsó mulatság bekerülni egy nemzetközi széria mezőnyébe, de akik már egy pilótaprogram egyik tagjának mondhatják magukat vagy esetleg biztos támogató háttérrel rendelkeznek, azoknak némileg könnyebb a dolguk. Odáig azonban el kell jutni, hogy felfedezzék az ember tehetségét, ehhez pedig már a gokart versenyek során is rengeteg pénzre van szükség.

Ezt jól tudja Ralf Schumacher is, aki amiatt aggódik, hogy ezek az összegek csak egyre nagyobbá válhatnak az infláció hatásai miatt. „Körülbelül 30 000 euróra van szükséged ahhoz, hogy gokartozhass. Utazol, alszol valahol, eszel valamit, dolgozol, és így tovább. A nemzetközi gokartban, egy profi csapattal, ahol minden versenyen részt veszel, boldog lehetsz évi negyedmillióval, de ezt már egy egyszerű halandó nem engedheti meg magának. Még a kisebb osztályokban sem, mert szinte lehetetlen. Eleinte talán egy kicsit könnyebb, amíg egy sportklub tagja vagy, de vannak olyan osztályok, amelyekért már fizetned kell, ezt követően pedig nagyon nehéz lesz” – mondta el a Motorsportnak.



A németek egykori Formula-1-es pilótája jól tudja, miről beszél, hiszen testvérével Michael Schumacherrel együtt ők is végig járták ezt az utat, de 2021 óta már az unokaöccse is a mezőnyben szerepel, valamint a saját fia is igyekszik egyre jobb versenyzővé válni.

„Szerencsések voltunk, hogy voltak támogatóink, akkoriban még egy kicsit olcsóbb volt, és a színvonal sem volt olyan magasan. Gokartpályán nőttünk fel, így ezt az előnyt is ki tudtuk használni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: