DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Rajt-cél győzelem a Citroennel az 54. Mecsek Ralin

A Citroën Rally Team Hungary párosa, Mads Østberg és navigátora, Torstein Eriksen végig vezetve nyerte meg a Magyar Rally Bajnokság negyedik futamát, az 54. Mecsek Ralit. A norvég páros nagyon jól érezte magát pécsi megmérettetésen, ahol rég nem látott tömegek nézték meg a versenyautókat mind a szervizparkban, mind a pályák mellett. A Citroën C3 Rally2 hiba nélkül teljesítette a versenytávot, Madsék tízből nyolc szakaszt megnyertek, a verseny után mégis úgy nyilatkozott a WRC2 világbajnoka, hogy nagyon jó küzdelem volt, a magyar mezőny eleje a világbajnokságon is elöl versenyezne.

DuEn_54MecsekRallye_CsatlosNorbi122



Forró időjárást ígértek a meteorológusok, és ez nem is volt másképp az 54. Mecsek Ralin, június utolsó hétvégéjén. A Historic Európa-bajnoki mezőnnyel kiegészült magyar bajnoki futam a klasszikus, aszfaltos pályáival várta az indulókat. Péntek este egy gyorsaságit kellett teljesíteni, hogy aztán a szombati kánikulában kilenc szakasz után kialakuljon a végső sorrend.

A Tagai Racing Technology csapata által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautójával Mads Østberg és Torstein Eriksen egy sikeres teszt után érkezett a futamra, ahol viharos idő fogadta a párosokat pénteken. A villámlások és a vakuk villogása mellett nehéz volt úton tartani az autót a csúszós pécsváradi nyitó szakaszon. A legjobb időt futotta a norvég duó.

Szombaton is végig dominálva versenyzett a Citroën Rally Team Hungary párosa, a vezetést egyszer sem átadva másnak. A pilóta minden gyorsasági szakasz végén mosolygott, és minden alkalommal elmondta, mennyire tetszenek neki ezek az igazi rallypályák, a technikás részektől a tempós, lobogós szakaszokig.

DuEn_54MecsekRallye_2562

„Nem volt könnyű!” – mondta Mads a céldobogó előtt. „A magyar pilóták nagyon erős ellenfelek, biztos vagyok benne, hogy a világbajnokságon is jól helyt állnának. Jó küzdelmeket vívtunk, a legjobbat kellett kihoznunk magunkból a győzelemért.”

Amikor a futamról és a környezetről kérdezték, akkor is csak jókat tudott mondani a WRC2 regnáló bajnoka: „Nagyon szép város Pécs, mosolyognak az emberek. A gyorsaságik is igazán lenyűgöztek, technikás, jó vonalvezetésű szakaszok. Jó érzés volt ennyi néző előtt versenyezni. Köszönjük mindenkinek, aki itt volt és kilátogatott a versenyre!”

A magyar bajnokság következő futama a július közepén megrendezendő Székesfehérvár – Veszprém Rali lesz, ahol nem tud indulni a Citroën Rally Team Hungary egysége: „Sajnos egy időben lesz a következő észt WRC2 futamunkkal, így augusztus végén a Vértes Rally lesz, amikor legközelebb újra Magyarországon versenyezhetünk.”

A Mecsek Rali végeredménye:

1. Mads Østberg - Torstein Eriksen Citroën Rally Team Hungary Citroën C3 Rally2 1:12:07.1
2. Hadik András - Kertész Krisztián Dynamic Rally Team SE Ford Fiesta R5 MkII +33.6
3. Grzegorz Grzyb – Adrian Sadowski Topp-Cars Rally Team Skoda Fabia R5 Evo2 +38.2
4. Velenczei Ádám – Bacigal Igor Gulf Racing Hungary Skoda Fabia R5 Evo2 +1:38.3
5. Klausz Kristóf – Csányi Botond Klaus Motorsport Skoda Fabia R5 Evo +2:35.7

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: