Räikkönen újra versenyautóban, készül a visszatérésre - F1VILÁG.HU

Räikkönen újra versenyautóban, készül a visszatérésre

HIRDETÉS
Közeleg a nagy nap, a versenypályára való visszatérés Kimi Räikkönen számára, aki most meglátogatta NASCAR-csapatát az Egyesült Államokban, hogy felkészüljenek a Watkins Glen-i debütálásra.
Kimi Räikkönen, NASCAR

A Forma-1-től tavaly év végén visszavonult Räikkönen május végén jelentette be, hogy hamarosan visszaül a volán mögé az autósportok egyik élkategóriájában, hiszen egy versenyre szóló megállapodást kötött a NASCAR Cup Seriesben szereplő Trackhouse Racinggel.

A beugrásra augusztus 21-én Watkins Glenben, a NASCAR kevés nem oválpályás versenyének egyikén kerül majd sor, a dátum közeledésével pedig Räikkönen át is ruccant Észak-Karolina állam legnagyobb városába, Charlotte-ba, hogy csapata főhadiszállásán megejtsék az üléspróbát és megkezdjék a felkészülést.

A 42 éves finn versenyzett már ugyan a NASCAR-ban, amikor az F1-től való távolléte során, 2011-ben a széria két kisebb kategóriájának egy-egy versenyén próbálta ki magát, ám most először áll majd rajthoz a legmagasabb szinten, a Cupban. A Trackhouse Racing Räikkönenhez hasonlóan még szintén újnak számít a bajnokságban, a csapat tavaly alakult egy megszűnt istálló felvásárlásával, ám két Chevrolet-motoros autója kifejezetten erősen szerepel az idei szezonban, Ross Chastain kettő, Daniel Suarez egy győzelmet szerzett már az eddigi huszonhárom futam során.

Räikkönen egyelőre teljesen fehér overallt húzott, és megmutatta sisakját is, amelyen a piros szín dominál, a tetején a védjegyévé vált Jégember-szimbólummal. A finn rajtszáma a 91-es lesz, az F1-ben általa használt 7-es ugyanis a mezőnyben már foglalt.

A Watkins Glen-i rajtrácson ráadásul ott lesz Räikkönen korábbi F1-es versenyzőtársa, Danyiil Kvjat is – az orosz idén szintén elkezdett ismerkedni a NASCAR csúcskategóriájával, és tíz napja az indianapolisi belső pályán már meg is ejtette debütálását a Team Hezeberg Toyotájával – a célig azonban nem jutott el.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!