péntek, április 19, 2024

Räikkönen és Button F1-es pályán tér vissza versenyezni

Dátum:

Megosztás:

Három impozáns vendéggel bővül a NASCAR Sprint Cup mezőnye a hétvégén: visszatér Kimi Räikkönen és bemutatkozik a sorozatban Jenson Button és Jordan Taylor. Az austini pálya az első nem ovál helyszín a szezonban.

- Reklám -

A Forma-1 által is használt pálya 2021 óta része a NASCAR versenynaptárának, a két legeredményesebb pilóta eddig holtversenyben Chase Elliott és Ross Chastain egy-egy győzelemmel és egy-egy 4. hellyel.

- Reklám -

Az 5,5 kilométeres pályán 20 számozott kanyar található. A kör egy meredek emelkedőn egy balos hajtűvel kezdődik, majd további szintváltozással lendületes ívek következnek. A hátsó egyenes remek előzési lehetőséget kínál, ezt több visszafordító követi, majd közepesen gyors és gyors kanyarok zárják a kört.

Räikkönen (Trackhouse Racing) tavaly futotta kieséssel végződő első versenyét a NASCAR csúcskategóriájában, Button (Rick Ware Racing) most debütál. Érdekesség, hogy a finn pont Austinban szerezte utolsó győzelmét a Forma-1-ben.

A NASCAR már várja az „F1-es inváziót”

- Reklám -

A sportautózás egyik amerikai klasszisa, Jordan Taylor személyében lesz még egy újonc a 39 fős mezőnyben, aki a megsérült Elliott autóját vezeti ezen a hétvégén. A Daytona 500 óta először ül autóba Conor Daly és Jimmie Johnson is a NASCAR-ban.

A magyar idő szerint vasárnap 21:30-kor kezdődő versenyt élőben közvetíti az ARENA4 a különböző felületein.