péntek, március 29, 2024

Räikkönen bármiben gyors, ezért ő a legtehetségesebb

Dátum:

Megosztás:

Kimi Räikkönen sok mindenben kipróbálta már magát – többek között a NASCAR-ban is – és mindenhol elég gyors volt.

- Reklám -

Ezen a véleményen van a visszavonuló Sebastian Vettel, aki a Forma-1-es Beyond the Grid podcastnak adott interjújában dicsérte korábbi csapattársát.

- Reklám -

Azt hiszem, Kimi Räikkönen a legnagyobb természetes tehetség, akivel valaha is találkoztam – már ami a nyers sebességet illeti” – mondta a német az F1 Beyond the Grid podcastnek, amikor visszatekintett a szenzációs karrierjére.

És ez nyilvánvalóan megmutatkozik az F1-ben, de bármilyen más autóban is. Ha lenne egy olyan széria, hogy minden versenyen más autóval megyünk – nos ő valószínűleg 10 kör után mindenkit lekörözne, egyszerűen azért, mert ő egy született tehetség, nem kell idő, hogy alkalmazkodjon az autóhoz.

- Reklám -

Ha a kezébe adsz egy kormányt, tudja, mit kell vele csinálni.

Bizony ez így volt a NASCAR-ban is. Amikor Räikkönen nyáron bemutatkozott a NASCAR legmagasabb szintjén, a Cup Seriesben, sokan csak egy jó reklámfogásnak tartották az érkezését.

Hamlin szerint Räikkönen csak a reklám miatt van itt, esélye nem lesz

A finn versenyző a Trackhouse Racing Project 91-es programjának keretein mutatkozhatott be Watkins Glenben. Ez a projekt azért jött létre, hogy nemzetközi sztárversenyzőknek adjon lehetőséget, hogy kipróbálják magukat a NASCAR Cup Seriesben.

Räikkönen az esős, nyálkás körülmények között azonnal jó volt a tempója, ami azért zseniális, mert szinte semennyi tesztelési ideje nem volt az autóval.

Sebastian Vettel hozzátette, hogy Räikkönen volt az a versenyző, aki a kezdetektől fogva a legnagyobb tiszteletet adta meg neki, és ez az egyenes stílus nem csak a német versenyzőnek, de a NASCAR mezőnyének is bejött.