2024. április 25. 12:35
KezdőlapMotoGPMarc Márquez – a „kis szemétláda", aki sírni is tud

Marc Márquez – a „kis szemétláda”, aki sírni is tud

Marc Márquez rajongói 2023 februárjában egy különleges fénypontra számíthatnak, ugyanis debütál az ALL IN” című dokumentumfilm. A spanyol előzetesen beszélt ennek készítéséről.

Egy újabb nehéz MotoGP-szezon után, amely sok nehézséget hozott Marc Márquez számára, a Honda sztárja a 2023-as felkészülés közepén van. Mielőtt azonban márciusban Portimãóban megkezdődne az új szezon, februárban megjelenik a „Marc Márquez ALL IN” című új dokumentumfilm.

A nyolcszoros világbajnok most beszámolt a dokumentumfilm készítéséről és körülményeiről, amely most az egyszer nem a legyőzhetetlen mindenest ábrázolja.

„A dokumentumfilm forgatását még februárban kezdtük el. Az volt a célom, hogy visszajussak a csúcsra. De aztán sok minden történt ebben az évben: először a látásom, aztán a karom megint gondot okozott, és újabb műtétre volt szükségem. A végén megünnepeltem a visszatérésemet, és így új perspektívát ad egy sportolónak.”

„Ahogy már a trailerben is láthatták, a műtét után felébredtem, és a kamera ott volt velem. Mindenhova követtek, nagyon izgalmas lesz. Az emberek az életem egy másik részét láthatják. A srácok, akik a kamerával voltak kint, azt mondták, olyan volt, mint egy játékfilm. Az egész olyan váratlanul ért.”

Eddig, amikor filmeztek, vagy valaki dokumentumfilmet készített rólam, az olyan volt, mint egy szuperhős-dokumentumfilm. Minden a győzelmekről, győzelmekről és még több győzelemről szólt. Én is ember vagyok, és nem tudok mindig csak nyerni. Szenvednem kellett. Amikor az emberek leírnak engem, általában a „kis szemétláda” jelzőt használják. Valaki, aki mindig megpróbálja elérni a határt és játszik.”

Márquez kénytelen elismerni, hogy ez eléggé igaz: „Ez vagyok én. Szeretem túlfeszíteni a húrt. Ebben a dokumentumfilmben is van néhány kép, ahol sírtam. Nem tudok mindig csak nevetni és boldog lenni.”

„Ez egy egészen más részemet mutatja be, amit nem szokásom a nyilvánosság elé tárni egyébként. A magánéletemet mindig is igyekeztem megtartani magamnak. Ez egyszer azonban kinyíltam.”