KezdőlapRally"Ez piszok gyors" - Esapekka Lappi újra Toyota WRC-ben

„Ez piszok gyors” – Esapekka Lappi újra Toyota WRC-ben

-

Közel három év után vezette újra a Toyota Yaris WRC-t Esapekka Lappi. A finn versenyző hazai vb futamára készülve tesztelte az autót.

- Hirdetés -

A Palsankyla gyorsaságin videó is készült, ráadásul speciális kameraállásból. Érdemes végignézni!

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kicsit sokkoló volt. Ez piszok gyors” – ezzel kezdte a teszt után Esapekka Lappi, pedig olyan sokat nem hagyott ki, hiszen 2019-ben a Citroen, 2020-ban a Ford WRC autóival versenyzett. Igaz a finnországi murvás pályák még akkor is nagyon gyorsak, ha a versenyző nem Rally2-es autóból ül vissza a WRC-be. Ugyanis Lappi idén elég sokat kihagyott, két versenyen egy Polóval, egy futamon pedig egy N5-ös Toyotával indult.

Ha R5-ös autóval versenyzel és nem valami hasonló kocsival, akkor eltart egy ideig amíg újra hozzászoksz” – magyarázta Lappi. „Elég őrültnek kell lenned hozzá. Egy ilyen hosszú szünet után teljes őrület, ahogy padlógázzal haladsz a fák között, majd fékezel a kanyar előtt. Az autóval minden egyszerű, csak az agyad mondja: Nem, ezt nem tudod megcsinálni! Ez a legnagyobb kihívás, amellyel a verseny során szembe kell néznem, hogy megértsem a sebességet. A teszten ez jól megy, de a versenyen az első körben ezt a tempót autózni már nem olyan egyszerű.

Természetesen nem a győzelem a cél a Finn Rallyn, és ezt a csapatvezetés is látja.

Ha a legjobb ötben végez, az tökéletes. Sokat beszélgettünk, és belátta, hogy az első nap lesz a legnehezebb, egy éve nem vezetett, így a maximális tempót lesz nehéz megtalálnia” – mondta a csapatvezető Jari-Matti Latvala.

 

- Hirdetés -
ForrásDirtfish

Hírlevél

- Hirdetés -