DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Quartararo: Túl sokat panaszkodtam

A MotoGP regnáló világbajnoka elismerte: a szezon elején túl nagy figyelmet fordított a Yamaha hiányosságaira. Az európai versenyeken viszont már a motorozásra koncentrált – meg is lett az eredménye.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Voltaképpen a tavaly novemberi jerezi teszt óta folyamatosan azt hangoztatta Fabio Quartararo, hogy igazából nem lépett előre semmiben a Yamaha motorja, és különösen a végsebesség terén vannak továbbra is hatalmas hátrányban a riválisokhoz képest. A 2022-es szezon nem is indult erősen a címvédő számára, az európai futamokon viszont már újra a tavalyi formáját idézte a francia, aki ugyan Assenben elkönyvelte idei első nullázását, de így is 21 pontos előnnyel fordulhatott a nyári szünetre.

Quartararo még a Holland TT előtt értékelte az évad első felét, s akkor elismerte, hogy az idény első versenyein túl nagy figyelmet fordított a hiányosságokra – szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

quartararo-motogp-yamaha-dppi-1



„Természetesen nagyszerűen alakult a szezon első fele. Katar, Argentína és Austin elég kemény volt. Úgy gondolom, kicsit túl sokat panaszkodtam a végsebességre, és nem a motorozásra koncentráltam. Aztán amikor megérkeztünk Európába, már a motorozásra tudtam fókuszálni. Nagyszerű eredményeket értem el, Portugáliától mostanáig szinte mindig dobogóra álltam, csak Le Mans-ban lettem negyedik. De úgy gondolom, nagyszerű első tíz futamot produkáltunk, és éppen annyi pontot szereztünk, mint tavaly eddig a pontig.”

„Úgy vélem, a portugáliai győzelem volt az egyik legjobb, amikor a nehéz időszak után sikerült nyernünk. Aztán persze a Sachsenring, ahol nem számítottam rá, hogy nyerhetek egy ilyen típusú pályán. De igazából az összes győzelem, pódium jó volt, beleértve a mugellói szenvedős hétvégét” – tette hozzá a Yamaha versenyzője.

Quartararo jelenleg tehát 21 pontos előnnyel vezeti az összetett tabellát, fő üldözője az Apriliát erősítő Aleix Espargaro, miközben a harmadik helyen álló Johann Zarco lemaradása már 58 egység a Pramac Ducatival, míg a Quartararóhoz hasonlóan három győzelemmel álló Francesco Bagnaia és Enea Bastianini már 66 és 67 pontos távolságból követi csak a címvédőt. A yamahások közül viszont egyedül a francia tud érdemi eredményeket felmutatni 2022-ben: rajta kívül mindössze két top 10-es helyezés jött össze eddig a Franco Morbidelli, Darryn Binder, Andrea Dovizioso hármas. Az ő félidei teljesítményüket is kiveséztük a Formula Motocast friss adásában:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: