2024. április 26. 23:44
KezdőlapMotoGPQuartararo reméli, megint fordul a szerencséje

Quartararo reméli, megint fordul a szerencséje

Nem kezdett jól a Sachsenringen pénteken Fabio Quartararo. A Katalán Nagydíjon is hasonló volt a helyzet, de ott aztán jött a fordulat… Ebben reménykedik most is.

Mindössze a hetedik helyen nyitotta a Német Nagydíj péntekjét Fabio Quartararo. Az első két szabadedzés során öt Ducati, valamint a közvetlen rivális Aleix Espargaró is jobb volt nála. Ezek után azt hinnénk, a francia vb-címvédő el van keseredve, de azért van oka a pozitivitásra is. Például az előző hétvégén, Katalóniában tapasztaltak.

Annyira (a tapadás) nem volt rossz, de olyan volt, mintha használt gumikon lennék” – ecsetelte péntekjét Quartararo. „A kiegyensúlyozott köridőkkel nem volt baj, könnyedén tartottam 21.5, 21.6-os időket. A top srácok viszont 20 elejét tudtak, na erre én nem voltam képes. Az elején semmi pozitívumot nem találtam a teljesítményünkben, ezért nem is tetszett, amit látok.

Másrészt viszont Quartararo tud mibe kapaszkodni. „Pontosan így kezdődött a Katalán Nagydíj is. Ott se volt jó az első nap, de aztán minden egyes nappal javult a helyzet. Remélem, hasonlót láthatunk majd most is.

Quartararo megkapta a kérdést, hogy a kemény gumi előmelegítésével volt-e a baj. „Nem hinném, ugyanaz volt a helyzet a közepessel is. Mégsem volt akkora a változás. Remélem, hogy ez a probléma, de nem hinném. Szerintem már Barcelonától elő voltak melegítve.