Quartararo odaszólt a MotoGP-bajnoknak: Talán a csapattársad gyorsabb lesz...

Fabio Quartararo kicsit odaszúrt legnagyobb riválisának, a tavalyi évben győzedelmeskedő Ducati-pilótának, és elmondta, hogy idén talán a saját csapattársa is komoly gondot jelenthet neki.

Fabio Quartararo, Yamaha Factory Racing

Fotót készítette: Gold and Goose / Motorsport Images

A Yamaha és Quartararo nagyon fogadkozik idénre, hiszen tavaly több mint 91 pontos előny birtokából elveszítették a bajnokságot. A francia pilóta azonban kiemelte, azzal is számolni kell, hogy a Ducatinál két bajnokesély versenyzőt kell legyőznie.

„Tavaly tizenegy futamot nyertek ketten. Ez lesz a legerősebb csapat, de ki tudja, mikor jön el az a pillanat, hogy a csapattársad gyorsabb nálad? Nagy csata lesz” – vélekedett Quartararo a MOW-nak.

Van igazság abban, amit a francia mond, hiszen Bastianini tavaly Bagnaia mögött a második legtöbb futamot nyerte a szezonban, és a MotoGP tabelláján a 3. helyen végzett, közvetlenül a Yamahát terelgető riválisa mögött.

A Yamaha egyik nagy hátránya a tavalyi évben a Ducatihoz képest a végsebesség volt, így Quartararo is tudja, hogy a japán gyártónak egy olyan erőforrást kell adnia, amelyik képes felvenni a versenyt az olasz gyártó motorjával.

„Alig várom, hogy kipróbálhassam az új motort, és megértsem, milyen fejlesztések történtek a tavalyi valenciai teszt után. Egyértelmű, hogy meg akarom nyerni a bajnokságot, de az is világos, hogy az ellenfelek is ott lesznek, és nem lesz könnyű dolgom.”

„A Ducati a csapat, amit meg kell verni. Tavaly nem volt igazi közelharcom Peccóval, mert a versenykörülmények sosem hoztak össze minket, de a küzdelem eljön, ebben biztos vagyok.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk MotoGP-bajnok: Rossinak köszönhetem a címemet!
Következő cikk Quartararo a Yamaháról: régóta nem kellett ennyi újítást kipróbálnunk

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország