Quartararo elmondta, miben hasonlítják Rossihoz

Fabio Quartararo nagy motivációval várja a 2023-as MotoGP-szezont, hiszen az előző idényt 91 pontos előnyről bukta el Francesco Bagnaiával szemben. A francia elmondta, mi segíthet neki a vb-trófea visszahódításában.

Fabio Quartararo, Yamaha Factory Racing

Fotót készítette: Gold and Goose / Motorsport Images

Valentino Rossi minden kétséget kizáróan a MotoGP legnagyobb legendája, akinek a hírneve átszivárgott a mainstream kultúrába is, és aki nem mellesleg hét világbajnoki címet szerzett a királykategóriában.

Természetesen egyelőre Fabio Quartararo nem említhető vele egy lapon, de egy dolog biztosan összeköti őket: a Doktor a Yamahával érte el sikereit a MotoGP-ben és erre törekszik a francia pilóta is.

Quartararo 2021-ben szerezte meg pályafutása első világbajnoki címét a királykategóriában és bár az előző idényben úgy tűnt, hogy megvédheti azt, végül Pecco Bagnaia ledolgozta 91 pontos hátrányát és elhappolta előle a végső sikert.

A Yamaha versenyzője 2023 ismét ringbe száll második vb-trófeájáért, a Road Racing Worldnek pedig most elmondta, az emberek szerint miben hasonlítanak Valentino Rossival.

Még több hír:

„Az, hogy megvan a saját személyiségem, nagyszerű dolog, mert vannak versenyzők, akik elképesztően gyorsak, de nincs meg a kellő személyiségük. Az emberek gyakran mondják, hogy a karizmám közel áll Valentinóéhoz, ami nagy megtiszteltetés“ - fogalmazott Quartararo.

Rossi 19 évig versenyzett a MotoGP-ben, bár az utolsó 12 szezonjában már nem tudott bajnokságot nyerni, miután a Yamahától a Ducatihoz igazolt, majd visszatért a japán gyártóhoz. Quartararo most elárulta, nem tervez ilyen hosszú távra a legmagasabb szinten.

„Szeretnék még nagyjából tíz évet eltölteni a MotoGP-ben. Ez persze majd nagyban függ attól, hogyan alakulnak a sérülések. Remélhetőleg nem lesz olyan sok, de legalább 32 vagy 33 éves koromig szeretnék motorozni“ - mondta a Yamaha pilótája.

 

Egyes vélemények szerint a francia éppen a csapatának "köszönheti", hogy a 91 pontos előny ellenére elbukta a világbajnoki címet 2021-ben, ugyanis jóval kisebb teljesítményre volt képes a motor, mint Bagnaia Ducatija. Quartararo szerit a februári, sepangi teszten fogja igazából megtudni, hogy sikerült-e előre lépniük.

„Azonnal, már az első öt körben tudni fogom, hogy jó-e a motor, vagy sem, különösen a végsebesség tekintetében. A futóművet és minden mást egy kicsit részletesebben meg kell ismernem, de a motorról rögtön tudni fogom, hogy jobb lett-e“ - magyarázta az egyszeres világbajnok.

Binotto újabb titokról rántotta le a leplet a Ferrarival kapcsolatban

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Marquez: Sírtam a győzelmem után, annyira fájt a karom...
Következő cikk Marquez különleges módszerrel igyekszik csökkenteni a kockázatvállalását

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország