2024. április 16. 22:12
KezdőlapMotoGPQuartararo bizakodó Mugellót illetően

Quartararo bizakodó Mugellót illetően

Az olasz aszfaltcsík elvileg a Ducatinak kedvez, ám a francia világbajnok nyert már itt 2021-ben. A 2-es és a 3-as szektort érzi leginkább magáénak.

Fabio Quartararo a világbajnoki pontverseny éllovasaként érkezik Mugellóba. A papírforma szerint azonban meg fog gyűlni a baja az olasz pályával, illetve a soron következő versenyhelyszínnel, Barcelonával is, mivel a hosszú egyenesekben továbbra sincs meg a Yamaha tempója.

Tavaly sikerült elhappolnia a győzelmet Miguel Oliveira elől, de vajon idén is sikerül-e neki a bravúr.

„Nem tudom megmondani, mi számít jó eredménynek számomra ezen a pályán „ – kezdi a francia.

„50% esélyem van, nyilván minden a beállításoktól és az időmérő edzéstől függ. Ha ezeken a területeken minden rendben, akkor jó kilátásokkal érkezhetünk a vasárnapi futamra. Mugello nem egy rossz pálya számunkra,, meglátjuk, mi lesz. Nem ámítom előre magam. Annyi biztos, hogy nehéz hétvége áll előttünk.”

„Úgy gondolom, hogy a sebességünk 2021-hez képest nem sokat változott, viszont a többiek sokat javultak. A 2. és 3. szektor az, ahol ki tudjuk játszani a kártyáinkat. Ezen a két szakaszon valóban versenyképesek lehetünk, jól érzem magam a kanyarokban, ahol a határon mehetek, ami mindenképpen nagy segítség.”

„Új a bőrruhánk is, amivel képesek vagyunk néhány tizedet nyerni. Semmi mást nem kell tennem, csak a legjobbat nyújtani magamból, és voltaképpen ezt is teszem a szezonnyitó óta. Olyan keményen húzom a gázt, amennyire csak lehet. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a futam. Bizakodó vagyok. Mugello az egyik kedvenc pályám. Vasárnap megmutatjuk majd, mire vagyunk képesek.”