Pontokat és Prost-sisakot is szerzett Vettel

Sebastian Vettel Bakuhoz hasonlóan ezúttal is elnyújtott taktikán versenyzett, ami a Francia Nagydíjon a 9. helyre volt elég. Az Aston Martin versenyzője örül annak, hogy előrébb tudtak lépni szombatot követően.

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

Fotót készítette: Drew Gibson / Motorsport Images

Sebastian Vettel és Lance Stroll révén mindkét Aston Martin pontszerző helyen végzett a Francia Nagydíjon – igaz, csak az utolsó két helyet sikerült elcsípniük.

„A mai szép mentés volt. Jó, hogy mindkét autónk pontszerző helyen zárt. A 9. és a 10. helyért nem jár sok pont, de ez is jobb, mint a semmi” – kezdte a futam értékelését Vettel.

Még több F1 hír:

Az Aston Martin versenyzői a többieknél jóval tovább húzták első etapjaikat, a végén pedig így frissebb gumikkal támadhattak. Vettel szerint csapata jól taktikázott.

„Kipróbáltunk valami mást, ami működött is. Sajnos az első etapban elkövettem egy hibát, ami nélkül a verseny végén lehet, hogy utol tudtam volna érni az előttem lévőket, akiket friss gumikon autózva támadhattam volna.”

„A szél miatt szerintem mindenki szenvedett a mai nap folyamán. A csapat jól teljesít, ott vagyunk a középmezőny sűrűjében, ami rendkívül szoros.”

„Az első néhány verseny nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna, mostanra viszont sokkal jobban érzem magam az autóban.”

Vettelről köztudott, hogy lelkesedik az F1 történelméért, és több ereklye birtokában van – a franciák négyszeres világbajnokától, Alain Prosttól is kapott már sisakot.

„Már korábban szert tettem rá. Az ő saját sisakja volt, most pedig már az enyém!” – osztotta meg a német.

 

Perez újabb erős futamot teljesített

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Gasly szerint érthető, hogy Norris „idiótának” hívta a versenyen
Következő cikk Alonso megelőzte mindkét Ferrarit, elégedett a 8. hellyel

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország