2024. március 28. 11:54
KezdőlapMotoGPPol Espargaro: Jobban kell teljesítenem, mint Bradl

Pol Espargaro: Jobban kell teljesítenem, mint Bradl

Amíg Marc Márquez kényszerszabadságát tölti a negyedik műtéte miatt, addig Stefan Bradl veszi át ülését a Hondánál. Pol Espargaro szeretne jobban teljesíteni, mint a német.

A 30 éves spanyol nem zárta valami fényesen az előző hétvégét. Bukott az olasz nagydíjon. Reméli, hogy a hazai futam végre egy értékelhető eredményt hoz számára:

„Nemcsak a munkánkra, a csapatra, hanem rám is hatással van Marc hiánya. Ez egyértelmű. A célom az, hogy fejlesszük a motort, de jelenleg nincs rá lehetőség. Még nincs ötletünk a hétfő teszttel kapcsolatban, hogy merre induljunk. Ami az eredményeket illeti, biztosan nem könnyű a csapatnak. 4 gyári motorunk van, abból Marc gépét a mostani hétvégén Taka fogja használni. A Honda természetesen azt akarja, hogy a leggyorsabb versenyzője menjen elöl, és a pilóta személye voltaképpen nem is számít. Szeretnék ezen a hétvégén én lenni a legerősebb hondás, és jobban teljesíteni, mint Stefan. Különösen azért, mert a közeli barátaim, és a kislányom is itt van, előttük fontos lenne a jó szereplés.” – magyarázza a spanyol pilóta.

„A Forma-1-ben is voltak problémák itt a sebességgel, és nemcsak néhány versenyzőt érintett ez, hanem mindenkit az extrém hőség miatt. Nem lesz egyszerű hétvége az biztos, de mindent meg fogunk próbálni. A motor legjobb alkatrészei állnak a rendelkezésemre, de hogy ezek milyen anyagból származnak, arra sajnos nincs rálátásom, és egyedül pedig nem dönthetek. Amennyire tudok, gyors leszek.”

A fiatalabbik Espargaro fivér bátyja sikereiről is ejtett néhány szót:

„Nem hiszem, hogy abban a helyzetben vagyunk, hogy le tudnánk győzni a bátyámat. Hihetetlenül gyors. Talán Argentínában sikerült volna, de ott is nagyszerű futamot zárt, és remélem, ez Montmelóban is így lesz.”