Piquet elnézést kért Hamiltontól, közben pedig mentegetőzik - F1VILÁG.HU

Piquet elnézést kért Hamiltontól, közben pedig mentegetőzik

HIRDETÉS
Elnézést kért a Lewis Hamiltonnal kapcsolatban tett megjegyzéséért a Forma-1 háromszoros világbajnoka, Nelson Piquet, ugyanakkor leszögezte: szóhasználata nem rasszizmusból fakadt.
PIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualifying. Image shows Valtteri Bottas (FIN/ Mercedes) and Nelson Piquet. Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek // GEPA pictures / Red Bull Content Pool // SI201806300336 // Usage for editorial use only //

A korábbi brazil autóversenyző még tavaly adott interjút Lewis Hamilton és Max Verstappen tavalyi, silverstone-in incidensével kapcsolatban, ám csak most látott napvilágot, hogy az említett nyilatkozatban Piquet „neguinhó-nak” nevezte Hamiltont, kijelentése miatt pedig a Forma-1 vezetősége, illetve számos F1-es istálló is nyilatkozatot adott ki, melyben elhatárolódnak és elítélik a rasszista szóhasználatot.

A Motorsport.com című internetes lap úgy tudja, nyilatkozata miatt Piquet-t az F1-es paddockból is kitiltották, a brazil világbajnok viszont szerint egy nyilatkozatot adott ki. Ebben elnézést kért az általa használt kifejezését, ugyanakkor világossá tette, nem rasszizmusból fogalmazott így.

„Meggondolatlan volt, nincs is mentségem rá” – mondta Piquet, majd hozzátette, az által használt „neguinho” egy „olyan kifejezés, melyet a brazil portugálban a „srác” vagy „személy” szinonímájaként használnak, és nem bántásnak szántam”.

„Soha nem használnám azt a szót, amellyel néhány fordításban megvádoltak. Határozottan elítéltek minden olyan felvetést, mely szerint abból a célból használtam ezt a szót, hogy egy versenyzőt becsméreljek a bőrszíne miatt. Teljes szívből elnézést kérek minden érintettől, beleértve Lewist is, akik egy hihetetlen pilóta. De a bizonyos médiákban megjelent fordítás, ami most a közösségi oldalakon kering, nem helyes. A diszkriminációnak nincs helye az F1-ben, sem a társadalomban, és szívesen tisztázom az ezzel kapcsolatos gondolataimat.”

Az F1Világnak egyébként egy portugálul anyanyelvi szinten beszélő újságíró-kolléga azt mondta, a Piquet által használt kifejezés abszolút pejoratívnak számít, és rasszista kifejezésnek minősül a portugál nyelv valamennyi változatában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!