Pierre Gaslyt még mindig bosszantja az Austinban kapott büntetése

Pierre Gaslyt, az AlphaTauri Forma-1-es csapatának pilótáját még mindig bosszantja a büntetés, amit az Amerikai Nagydíjon kapott és legszívesebben nem is beszélne róla, de azért közölte, az ilyen dolgok meglehetősen gyorsan történnek.

Pierre Gasly, AlphaTauri

Erik Junius

Közel egy hét telt el az Amerikai Nagydíj óta, de Pierre Gaslyt még mindig bosszantja a büntetés, amit azért kapott, mert tíz autóhossznál nagyobb távolságot tartott a biztonsági autó mögött. Ezután egy újabb büntetést szórtak ki rá, mert a megadott időbüntetés letöltése előtt kezdtek dolgozni az AlphaTaurin a bokszban.

Természetesen az első kérdés a Mexikói Nagydíj előtti sajtótájékoztatón erről az eseményről szólt, de Gasly szimplán annyit válaszolt, nem tudja, miről beszél a riporter és inkább a múlt szombati szponzori eseményről beszélne, amivel rákellenes kutatásokra gyűjtött pénzt.

A francia tehát egyáltalán nem akar arról beszélni, ami a pályán történt: „Azon már túl vagyok. Amit mondani akartam, azt már elmondtam. Nem kell minden alkalommal beszélnem róla a médiában, mert amúgy is tudtok mindent, amit gondolok róla.”

Mindenesetre Gasly a további kérdésekre válaszolt és elárulta, szeretne még egyszer beszélni a szövetséggel az esetről, mert mint mondta, nem minden esetben könnyű a pilótáknak betartani a maximális távolságot a biztonsági autó mögött.

„Mész kétszázzal, lefékezel hatvanra és ugyanakkor az előtted lévő teljes gázzal megy és azonnal 150-200 méterre elhúz tőled. De tényleg nem akarok erről beszélni, mert nem fog tetszeni magamnak sem, amit mondanék.”

„Sajnos pontokba került ez a dolog. Arra sem emlékszem, hogy végül hány büntetést kaptam. De összességében vannak szabályok, és nem követtem őket. Én voltam az egyetlen? Nem hiszem” – mondta a francia, aki arról is beszélt, hogy már azt se tudja, hányadik helyen végzett végül.


Verstappen sok balesetre számít a gumimelegítő paplanok kivonásával.

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Steiner kitűzte a dátumot, mikor dől el Mick Schumacher sorsa
Következő cikk Leclerc: a Red Bull mindig talál valamit vasárnapra, amit mi még nem találtunk meg

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország