Piastri ott lesz a fiatal pilóták tesztjén az Alpine-nal

A fiatal pilóták tesztjén megkapja a lehetőséget a bizonyítása Oscar Piastri, aki az Alpine tartalékversenyzőjeként folytatja a következő évben. Az ausztrál mellett az Alfa Romeo kínai pilótája is kigurul a pályára, de a Haas kötelékében Robert Swarcman is autóba ül majd.

Oscar Piastri, Prema Racing, 1st position

Oscar Piastri, Prema Racing, 1st position

Simon Galloway / Motorsport Images

Az autósportok világának egyik legnagyobb tehetsége kétség kívül Oscar Piastri, aki rögtön az első évében megnyerte az F3-at, és most az F2-ben is hasonló bravúrt hajt végre. Az Alpine ma bejelentette, hogy az ausztrál pilótát autóba ültetik a fiatal pilóták tesztjén.

„Nagyon izgatottan várom, hogy részt vehessek a fiatal pilóták tesztjén” – jelentette ki az ausztrál pilóta. „Ez majdnem olyan, mint az első hivatalos napom az új munkámban a jövő évre, amikor a csapat tartalékversenyzője leszek.”

„Minden egyes nap egy F1-es autóban nagyon különleges, de a mostani autót vezetni más versenyzőkkel együtt a pályán, némileg versenykörülmények között, szóval ez nagyon király. Köszönöm a csapatnak ezt a lehetőséget, mindenképpen várom már, és egy teljes tesztprogramot veszünk végig a nap folyamán.”

Még több F1 hír:

Az Alpine főnöke, Laurent Rossi hozzátette, ő is nagyon örül, amiért lehetőséget tudnak biztosítani a fiatal versenyzőjüknek. „Oscar fantasztikus Forma-2-es szezont teljesített idén, ismét megmutatta klasszisát, és ez a fiatal versenyzői teszt szereplés igazán megérdemelt.”

„Ez a teszt része lesz Oscar folyamatos fejlődésének, miközben arra készül, hogy a csapat 2022-es tartalékversenyzője legyen, hogy segítse és támogassa Fernandót és Estebant, valamint a fejlesztőcsapatainkat a pályán és azon kívül is.”

Nem csak Piastri lesz az egyetlen ismert név a fiatal pilóták tesztjén, hiszen Csou is szerephez jut az Alfa Romeónál, míg Nyck de Vries a Mercedes színeiben gurul majd ki a pályára. A Red Bullnál Juri Vips, míg a szintén remekül teljesítő Liam Lawson az AlphaTaurinál kap helyet. Az idei évben az F2-es bajnoki címről ismét lecsúszó Robert Svarcman a Haas autóját kapja meg.

Ricciardo szerint a sportnak pont egy ilyen világbajnoki küzdelemre volt szüksége

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Horner: a Red Bull „tisztán” akarja megszerezni az F1-es bajnoki címet
Következő cikk McLaren: Ez nagyon nem igazságos, változtatnunk kell

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország