DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Piastri nem fog megijedni a példaképeitől

Hamarosan bemutatkozhat az F1-ben Oscar Piastri, akinek abban a megtiszteltetésben lesz része, hogy gyerekkori hősei ellen versenyezhet. Ez a helyzet nem ijeszti meg a fiatal ausztrált, aki elmondása szerint készen áll arra, hogy bizonyítson.

Bahreinben teljesítheti pályafutása első Formula-1-es versenyét a fiatal tehetség, aki az utánpótlás szériákban impozáns teljesítményt tett le az asztalra, így amennyiben a McLaren autója is versenyképes lesz, akkor erős kezdéssel debütálhat.

Ha Piastrinak tehát kijön a lépés, akkor hasonló módon hívhatja fel megára a figyelmet, mint azok a versenyzők, akikre régóta felnéz, mostantól kezdve viszont az ellenfelei lesznek a pályán. Mint azt a wokingiak pilótája elmondta, nem tudna egy embert kiemelni azok közül, akikre példaképként tekint.



„Azt hiszem, számomra nincs konkrétan egy ilyen versenyző. A tavalyi év egy részében Fernando Alonso mellett dolgozni szemet gyönyörködtető élmény volt, és nyilvánvalóan ő volt az, akit gyerekkoromban is figyeltem. Szerintem Lewis a másik, mivel a junior pályafutásom során végignéztem a sikereit. Szóval igen, nagyon különleges lesz ilyen srácok ellen versenyezni” – idézte őt a PlanetF1.

Már csak versenyzőként tekint rájuk

Bár tisztelet továbbra is megvan és élvezi, hogy ilyen helyzetbe került, Piastri elárulta, a versenyhétvégéken mindenkit egyenrangúként fog kezelni maga körül, bárkiről is legyen szó.

„Tudod, azt hiszem, versenyzőként, ha egyszer felveszem a sisakot, onnantól kezdve számomra mindenki más csak egy versenyző lesz. Persze ettől függetlenól nagyon király érzés lesz néhány ilyen gyerekkori hősöm ellen versenyezni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: