Piastri arról álmodik, hogy rajthoz állhat az idei Ausztrál Nagydíjon

Az Alpine tartalékversenyzője, Oscar Piastri alig várja, hogy először vehessen részt az Ausztrál Nagydíjon egy Forma–1-es csapat tagjaként, és arról álmodik, hogy ő vezetheti majd az Alpine egyik autóját.

Oscar Piastri, Alpine F1

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Az ausztrál családi háza alig több mint egy kőhajításnyira van az Albert Park pályától, amely április elején ad otthont a 2022-es F1-es szezon harmadik fordulójának. Azonban nem valószínű, hogy Piastri maga fog pályára lépni, ehelyett a színfalak mögött fog dolgozni Fernando Alonso és Esteban Ocon segítségéül.

„Csodálatos lesz. Azt hiszem, minden versenyző álma, hogy hazai futamon szerepelhessen, de mivel csak 15 percre lakom innen, ez szó szerint a hazai futam számomra“ - kezdte Oscar Piastri.

„Először is meglátjuk, hogy ez megtörténik-e“ -válaszolt arra a kérdésre, hogy örülne-e, ha beugrósként rajthoz állhatna az idei Ausztrál Nagydíjon. „Remélem, hogy meg tudjuk rendezni a futamot, de csodálatos érzés lesz, és alig várom, hogy eljöjjön az a nap.“

Még több F1 hír:

„Azt fogom kívánni, hogy bárcsak én vezethetnék, de nem valószínű, hogy ez így fog alakulni. Nyilvánvalóan tartalékversenyzőként vagyok ott, arra az esetre, ha behívnak, szóval majd meglátjuk. Lehet, hogy én fogok vezetni“ - tette hozzá.

„Úgy gondolom, hogy az F1-es csapatban való részvételemmel sokkal többet fogok csinálni, mint csak nézelődni. Részt veszünk majd az összes hétvégi tevékenységben a csapattal, csak sajnos a vezetésben nem."

Piastri egész éves, sűrű szimulátorprogram előtt áll, és a csapat kijelölt tartalékversenyzőjeként minden eseményre a csapattal utazik majd. Ezen felül tervben van, hogy a tavalyi Alpine A521-essel is tesztelhessen az ausztrál.

Piastri az évet azonban túlnyomórészt a pálya szélén tölti majd, bár az új pénteki edzésszabályok értelmében várhatóan a pályán is megjelenik majd. Az idei szezonban bevezetett szabályok értelmében a csapatoknak kötelező legalább két alkalommal fiatal versenyzőt szerepeltetniük.

 

"Az évem nagy részét a szimulátoron töltöm majd. Tartalékversenyzőként utazom majd az összes futamra, és elég sok tesztelésünk lesz a tavalyi autóval is. Szóval, bár nem fogok versenyezni, ez egy nagyon elfoglalt év lesz“ - zárta.

Piastri a karácsonyi és újévi időszakot otthon, Melbourne-ben töltötte, de azóta visszatért Európába, ahol megkezdi a felkészülést 2022-re. Tegnap részt vett egy eseményen az Albert Parkban, ahol átvehette a Sir Jack Brabham-díjat - immáron másodjára nyerte el ezt a díjat. Az 

Ausztrál Nagydíj április 7-10. között kerül megrendezésre, bár a szezon előtti teszt február 23-án kezdődik Barcelonában.

Marko szerint Sainz esélyes lehet a bajnoki címre

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Sauber-csoport örömmel támogatná Raikkönen visszatérését
Következő cikk Az Aston Martin főtervezője követheti Szafnauert az Alpine-hoz

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország