2024. március 29. 01:54
KezdőlapMotoGPPetrucci szerint Quartararo minden idők egyik legjobbja lehet

Petrucci szerint Quartararo minden idők egyik legjobbja lehet

Igencsak jó véleménnyel van a vb-címvédő és jelenleg is éllovas Fabio Quartararo munkásságáról a korábban szintén a mezőnyt erősítő Danilo Petrucci. 

Danilo Petrucci ma már csak kívülről szemléli azt, ami a MotoGP-ben történik. Az olasz épp most hétvégén bukta el a vezetést a MotoAmericában, legutóbb pedig arról beszélt, mik a tervei a közeljövőre nézve. Ezzel együtt nagyon is szemmel tartja a GP-paddock történéseit, és kimondottan tetszik neki az, amit Fabio Quartararo produkál.

Petrucci ezt elsőkézből is láthatta, ugyanis 2020-ban, amikor Marc Márquez tulajdonképpen a teljes szezont kihagyta. Ekkor a legnagyobb esélyes az üresen hagyott trón megszerzésére tulajdon csapattársa, az előző évben vb-második Andrea Dovizioso volt. Ehhez képest Fabio Quartararo volt az, aki mégis meg tudta szerezni a világbajnoki címet, idén pedig nagy csatában ugyan, de szintén jó úton halad egy újabb felé.

Egyrészt Fabio egy nagyon kedves srác. Másrészt pedig, főleg idén, megmutatja azt, hogy ő az, aki igazán magas szinten el tudja vezetni a Yamahát” – mondta Petrucci Quartararo véleményezésében. „Úgy tudott futamokat nyerni, hogy egyébként komoly végsebesség-deficitje van a riválisokhoz képest. Erre a legjobb példa Mugello volt, ahol az egyenesekben rengeteget bukott, mégis a kanyarokban visszahozta mindezt. És vezeti a bajnokságot mindezek ellenére.

Petrux messzire ment Quartararo méltatásában. „Azt gondolom, idővel majd az egyik legnagyobbként fogunk rá hivatkozni. Olyanok mellett, mint Rossi, Márquez, Lorenzo vagy Stoner. Illetve Pedrosa is, aki hiába nem lett soha világbajnok, megérdemelt volna egyet. Fabio rengeteget fog nyerni.

Persze sok múlhat a Quartararo-korszak létrejöttében azon, Márquez lesz-e még valaha a régi. „Azt hiszem, és remélem is, hogy ez így lesz. Jó lenne őt ismét egészségesen látni, ahogy a mostani élmenőkkel, például Fabióval is harcol.

Forráscrash.net