Perez úgy érzi, hogy még „mérföldekre” van attól, hogy jól érezze magát a Red Bullban

Sergio Perez meglepetten vette tudomásul, hogy rögtön a második időmérő edzésén a Red Bull volánja mögött le tudta győzni csapattársát, Max Verstappent. A mexikói azonban még mindig úgy érzi, hogy „mérföldekre” van attól, hogy otthonosan érezze magát az autóban.

Helmet of Sergio Perez, Red Bull Racing in Parc Ferme

Helmet of Sergio Perez, Red Bull Racing in Parc Ferme

Mark Sutton / Motorsport Images

Sergio Perez életében először rajtolhat el az első sorból Forma-1-es futamon, ám a mexikói ennek ellenére is érezhet némi csalódottságot, hiszen alig 0,35 másodpercre volt attól, hogy megszerezze az első rajtkockát.

„Van egy nagyon jó referenciám Max személyében, a 100 százalékot kihozni az autóból pedig nehéz. Megpróbálom hozzászoktatni magam, lépésről-lépésre tanulni. A dolgok egyelőre még nem olyan természetesek.”

„Szóval ez nagy lendületet ad a bizalom kiépítésében, nem csupán magamban, de a csapat részéről is, hogy azt érezzék, két pilótájuk van, hogy most már ketten visszük őket előre. Ez egy fontos lépés.”

Még több F1 hír:

„Remélhetőleg innen tovább folytatjuk a fejlődést, illetve meg tudunk tenni egy újabb lépést előre. Nem sietek, tudom, hogy még nem vagyunk ott, ahol lennünk kellene, de egyértelműen pozitív dolog itt lenni már a második versenyemen a csapattal.”

Sergio Perez ráadásul stratégiai előnyben is lehet a verseny elején, hiszen az első három pilóta közül egyedül ő rajtol lágy abroncsokon. A mexikói szerint a keverék már messze nem úgy viselkedik, mint tavaly, ezért döntöttek úgy, hogy ezt használják.

„Legutóbb (Bahreinben) nem jutottam be a Q3-ba, és azok a körök nagyon hiányoztak. Szükségem volt erre a tiszta kvalifikációra, függetlenül attól, hogy ez a jobb vagy a rosszabb stratégia.”

Alonso csupán a 15. helyen végzett...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Giovinazzi szerint Mazepinből egyértelműen hiányzik a tisztelet
Következő cikk Hamilton a két körét összegyúrva kapta volna meg a tökéletes időt

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország