Perez szerint viszonylag egyszerű lesz az előzés a futamon

A Red Bull pilótája a Mercedesszel szemben arról számolt be a pénteki nap után, hogy viszonylag egyszerű lesz az előzés a Török Nagydíjon és úgy gondolja, hogy döntő szerepet játszhat a versenytempó, az egykörös beállításokkal szemben.

Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B

Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B

Charles Coates / Motorsport Images

Sergio Perez szerint fontos, hogy a versenytempót helyezzék előtérbe, ugyanis a mexikói szerint viszonylag könnyű előzni az Isztambul Parkban. Összességében pozitívnak értékeli a pénteket és úgy gondolja, hogy a sikerhez a kompromisszumok vezethetnek.

Sergio Perez is azon pilóták közé tartozik, akit meglepett a pálya fejlődése a tavalyi évhez képest. „ Nos, igen, meglepett minket a tapadás, de még mindig nagy kihívást jelent, mert nem egyenletes a tapadás. Néha a kanyar bejáratánál kevesebb tapadás van, mint a kanyar kijáratánál, így elég nehéz versenyzőként ehhez alkalmazkodni“ - mondta.

Még több F1 hír:

„Összességében elég nagy kihívás volt a pénteki nap. A Mercedes erősnek tűnik, de remélhetőleg egyik napról a másikra képesek leszünk néhány tizedet faragni belőle, és a holnapi napra már ott leszünk a mezőnyben“ - mondta elszántan a Red Bull pilótája.

Perez úgy gondolja hogy az éjszaka során még sokat léphetnek előre, ha kielemzik az adatokat. „Minden a kompromisszumokról szól. Úgy gondolom, ha megpróbálod az ideális egyensúlyt elérni a kvalifikáción, akkor egy kicsit túlságosan kompromisszumot kötsz a hosszútávú tempó kárára, ami itt fontos, mert az előzés viszonylag könnyű. 

 

„Arra számítok, hogy vasárnap néhány autó vissza fog esni, ha száraz lesz az idő. Ettől eltekintve úgy gondolom, hogy egy pozitív péntek, és remélhetőleg képesek leszünk néhány tizedet lefaragni, és jól nézünk ki. Van esély az esőre, de majd meglátjuk mi lesz. Alkalmazkodunk a körülményekhez és remélhetőleg jól felkészülünk a holnapi napra“ - zárta a mexikói.

 Leclerc: Versenyképesek vagyunk, de Leclerc: Versenyképesek vagyunk, de nem szabad elragadtatnunk magunkat! 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Pirelli attól tart, hogy a törökországi gumiválasztás „túl agresszív"
Következő cikk Seidl szerint sokat tanultak a kockázatvállalások megítéléséről

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország