Perez: Portugáliában a kettős győzelem lesz a célunk! - F1VILÁG.HU

Perez: Portugáliában a kettős győzelem lesz a célunk!

HIRDETÉS
Biztatóan indult az imolai hétvége Sergio Perez számára, a versenyen azonban végül nem jött össze a pontszerzés, miközben csapattársa, Max Verstappen győzni tudott. A mexikói azt reméli, ezen a hétvégén megszerezhetik azt a kettős győzelmet, amit a legutóbbi versenyen elszalasztottak.
IMOLA, ITALY - APRIL 17: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 17, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Perez idén lett a Red Bull versenyzője, így sokakat meglepett azzal, hogy már az Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzésén kis híján pole-t szerzett: csupán néhány századdal volt lassabb Lewis Hamiltonnál, és természetesen abban bízott, dobogóra állhat.

A változékony körülmények miatt viszont Perez sokat hibázott, és végül nemhogy a dobogó, de még a pontszerzés sem jött össze számára Imolában.

A Red Bull versenyzője ugyanakkor a pozitívumokra fókuszál: márpedig az, hogy ennyire gyors volt az időmérőn, mindenképpen bizakodásra ad okot!

„Nagyon elégedett voltam a fejlődésemmel, miután az első sorba kvalifikáltam magam Imolában. Azt hiszem, még magamat is megleptem, hogy ilyen gyors voltam második hétvégémen a Red Bullnál, és ilyen rövid idő alatt ki tudtam hozni a maximumot az autóból” – mondta a mexikó.

„Azt gondolom, azzal, hogy alkalmazkodni tudtam egy ennyire más autóhoz és vezetési stílushoz, határozottan nőtt az önbizalmam. Kezdem megérteni az autót, és ez volt a legfőbb pozitívum.”

„A csapaton belül nagyon motivált mindenki. Úgy készülünk a versenyhétvégére, hogy a maximumot akarjuk kihozni belőle, mert tudjuk, hogy amennyiben mindent jól csinálunk, reális esélyünk van a győzelemre.”

Perez úgy érzi, Imolában elérhető volt a kettős győzelem számukra, ám elszalasztották a lehetőséget. A rutinos mexikói azt reméli, a hétvégi Portugál Nagydíjon javíthat majd.

„A csapatnál mindenki nagyon keményen dolgozik azért, hogy javítsunk az RB16B-n, így mindkét hétvégén a legtöbbet érjük el mindkét autóval – ez a célunk. Imola egy elszalasztott lehetőség volt, mert szerintem meglehetett volna a kettős győzelem – remélhetőleg ez összejön ezen a hétvégén.”

„Az imolai egy igazán kemény pálya, nehéz boldogulni vele, főleg akkor, ha az ember nemrég csapatot váltott. De remélem, hogy Portugáliában ismét harcban leszek, és mindent kihozok majd az autóból.”

Hirdetés

„Tudjuk, mire képes az autónk, a cél pedig az, hogy a benne rejlő potenciálnak megfelelően versenyezzünk. A tempó megvan, csak tovább kell építkeznünk, és újabb előrelépéseket kell tennünk.”

Perez beszélt arról is, pontosan milyen lépéseket tesz meg a színfalak mögött annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban összeszokjon a Red Bull autójával.

„Egyszerűen arról szól az egész, hogy az ember minél több időt töltsön az autóban. Minél több munkát teszel bele, annál többet ki tudsz hozni belőle, szóval elemzek, jegyzetelek, beszélgetek a mérnökökkel, és visszanézek felvételeket.”

„Mindez segít abban, hogy az ember a lehető legjobban készen álljon. Ez látszik mindenkinél, aki csapatot váltott idén: időbe telik felvenni a tempót. Mindenki jó, mindenki kivételesen gyors, de ez akkor is egy olyan folyamat, amin keresztül kell menni, mielőtt minden elkezd természetessé válni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!