DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez nem gondolta, hogy még ott van Leclerc

A mexikói szerint reménytelen helyzetben volt a monacói, aki viszont rámutatott, hogy már nem tudott kimenekülni a helyzetből. Az F1-es felügyelők sem büntették a baleset két szereplőjét.

Az első megszakítást követő start után egyből lendülhettek újra a piros zászlók a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon. Charles Leclerc és Sergio Perez csatázott egymással, aminek összeérés és a mexikói falnak ütközése lett a vége, a kavarodásban pedig Nyikita Mazepin is belerohant George Russellbe – a négyesből csak a ferraris tudta folytatni a versenyt.

perez-leclerc-dzsidda-dppi



Perez és Leclerc incidensét vizsgálták a felügyelők a futam után, ám végül úgy döntöttek, hogy egyiküket sem büntetik, mivel úgy ítélték meg, hogy egyik pilóta sem volt „túlnyomórészt felelős” az ütközésért.

Ami a versenyzőket illeti, Perez elismerte, hogy nem gondolta, hogy Leclerc még ott van mellette: „Charles olyan pozícióban, amiben nem tudott semmit csinálni. Nem számítottam rá, hogy még ott van, mivel nem volt hely számára. És ahogy átmentünk a kanyaron, összeért a bal hátsó kerekemmel” – magyarázta a Red Bull-os, akit a RaceFans.net szaklap idézett.

Ferraris riválisa ugyanakkor rámutatott, hogy már nem tudott kihátrálni a manőverből, mivel a kerekeik átfedésben voltak, így ez esetben összeértek volna: „Kívül voltam, és egészen biztos vagyok benne, hogy látott engem. Talán azt gondolta, hogy még vissza tudok venni. Csakhogy ott volt a hátsó kereke, úgyhogy nem volt más választásom, mint megpróbálni bepréselni magam, finoman a falhoz is hozzáérve. Aztán a kormánya elfordult. Szerencsére az én autóm nem sérült túlságosan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: