Perez még mindig messze van a komfortzónájától

Sergio Perez elmondta, hogy „még mindig” messze van attól, hogy teljesen otthon érezze magát a Red Bull idei autójában. Hiába vezette egy ideig a vasárnapi Portugál Nagydíjat, az csak a taktikai eltéréseknek volt köszönhető, miközben a tempója nem volt annyira lehengerlő, ha az összképet nézzük.

Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B, Lando Norris, McLaren MCL35M

Fotót készítette: Charles Coates / Motorsport Images

A negyedik helyről rajtolva a mexikói ismét demonstrálta, hogy mire képes, ha gumikezelésről van szó, mivel sikerült neki 52 kört mennie a közepes abroncsokon, a tempója pedig egyáltalán nem volt borzalmas.

A hosszú első etapja révén néhány körig vezette is a futamot, hiszen a top három már jóval korábban kiállt kereket cserélni. Hamilton ezek után hamar levadászta őt a frissebb gumikon, ezt követően pedig Perezt ki is hívták a bokszba.

Még több F1 hír:

Végül a negyedik helyre tért vissza, de onnan már nem tudott előrébb kerülni sehogy sem. Ugyan ez volt a második top ötös helyezése az új csapatánál, a pilóta elmondta, hogy még mindig nem érzi magát otthonosan az idei munkaeszközében.

A Sky F1 meg is kérdezte tőle, hogy most már belerázódott-e az RB16B-be. „Még nem. Még mindig messze vagyok tőle. Ez egy folyamat, és remélhetőleg nemsokára már jobb hírekről számolhatok be” – válaszolta.

„Most, hogy többnyire a szabad levegőben vezethetem az autót a verseny során, láttam, miként kell alkalmazkodnom, hogyan kell a gumikkal bánnom, szóval ezek mind pozitívumok.” Perez szerint főként a rossz rajtja akadályozta őt meg abban, hogy a dobogóért mehessen.

 

Carlos Sainznak ugyanis sikerült eléje kerülni, de aztán a biztonsági autós újraindítást követően lehagyta a spanyolt, erre viszont megérkezett Lando Norris, aki meg mindkettejüket legyűrte, bár a megmozdulás Perez szerint nem volt szabályos.

Hiába előzte aztán később vissza a McLaren pilótáját, addigra az első hármas már komolyabb távolságot tudott kiautózni hozzá képest, így nem igazán volt esélye a pódiumon zárni. A második, rövid etapjára kapott lágyakon még megfutotta a verseny akkori leggyorsabb körét, de ezt később Bottas még elvette tőle, aki egy ingyen kerékcserével szintén lágyakra váltott.

Azt összességében el lehet mondani, hogy a mexikói pilótán még látszik, hogy valóban nincsen teljesen otthon a Red Bullban, hiszen most nem igazán tudta hozni Verstappen tempóját, és mivel már az elején hátrányba került, így nem is segíthette a hollandot a Mercedesek elleni taktikai csatában sem. Erre viszont nagy szükség lenne.

Az FIA versenyigazgatója ellentmond a Red Bullnak

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Wolff: Hamilton „kivételes” teljesítményei már megszokottá váltak
Következő cikk Schumacher: akár Russellt is elkaphattuk volna!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország