Perez magabiztos Kanada előtt: a Red Bullnak fekszenek a városi pályák

A Red Bull mindkét bajnokságot vezeti a 2022-es Forma-1-es szezonban, Sergio Perez szerint nem kis részben annak köszönhetően, hogy az RB18-nak fekszenek a városi pályák, de véleménye szerint neki még van min dolgoznia.

Sergio Perez, Red Bull Racing

Sergio Perez, Red Bull Racing

Red Bull Content Pool

A 2022-es Forma-1-es szezon első 9 futamából 6-ot rendeznek teljesen, vagy legalább részben utcai pályákon, mielőtt ráfordulnánk a klasszikus európai pályák szeptember végéig tartó időszakára.

Azzal lehet vitatkozni, hogy Bakuban Leclerc kiesése nélkül is nyert volna-e a Red Bull, de Sergio Perez szerint mivel a RB18 kifejezetten jól mozgott a lassú kanyarokkal és hosszú egyenesekkel tarkított pályán, nincs okuk azt feltételezni, hogy ne tudnák megismételni a bakui eredményüket a hasonló karakterű montreali pályán.

„Remek lendülettel megyünk Kanadába. Fantasztikus eredmény volt a csapat szempontjából, hogy maximalizáltuk a pontszerzést Bakuban, amivel megszilárdítottuk a helyünket mindkét bajnokságban” – mondta Perez a Red Bull előzetesében, amiben azt is elismerte, hogy neki még van teendője, ha be akarja fogni Verstappent.

Még több F1 hír:

„Részemről egy kissé frusztráló volt a verseny, de nem panaszkodhatsz túlságosan egy második hely és a leggyorsabb körért járó pont után. Az autónk nagyon jól teljesít az utcai pályákon, és hiszünk abban, hogy ismét erős versenyhétvégénk lesz.”

„Nekem még alaposabban meg kell értenem a mérnökeimmel együtt, hogy pontosan mi történt a bakui versenyen, hogy a kanadai futamból is ki tudjam hozni a maximumot. Nagyon szeretem ezt a pályát, az pedig különösen szórakoztató lesz, hogy végre egy versenyképes autóval versenyezhetek itt.”

Nézd meg nálunk a 2022-es Le Mans-i 24 órás verseny összefoglalóját:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Mercedes apró fejlesztése, ami megmutatja, nem foglalkozhatnak csak a W13 pattogásával
Következő cikk Coronel: „Hamilton jó színész, ezt tudjuk”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország