Perez erős teljesítménnyel vonulna el a nyári szünetre

Sergio Perez nem lehetett elégedett magával a Brit Nagydíj után. A mexikói csak 16. lett vasárnap, így nem tudott a Red Bullnak pontokat szerezni, miközben csapattársa kiesett. Azóta eltelt másfél hét, de továbbra sincsen jobb véleménnyel az ottani eseményekről.

Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

A gondok már szombaton megkezdődtek Perez számára, amikor a sprintfutamon megforgott, és emiatt vasárnap csak a bokszutcából rajtolhatott el. Ugyan a pontzónáig vissza tudott kapaszkodni, de aztán a futam végén a Red Bull behívta őt egy kerékcserére, hogy ezzel elvegyék a plusz egy pontot Lewis Hamiltontól.

Hiába volt már azonban idő reflektálni az akkori dolgokra, a kétszeres futamgyőztes érthető módon továbbra sem elégedett. „Silverstone gyenge hétvége volt a részemről, és el akarom felejteni. A sprintversenyes lebonyolítást viszont élveztem, mert sokkal többet követel meg a pilótáktól.”

Még több F1 hír:

„Mindenképpen más volt, ez vitathatatlan. Most már viszont Magyarországra figyelek, és azt tervezzük, hogy visszavágunk.” A Hungaroring kedvezhet a Red Bull autójának, ezért Perez is úgy látja, hogy a legjobb helyezésekért küzdhetnek majd.

„A Hungaroring egy igazán különleges pálya, és sok szempontból hasonlít Monacóra, mert nagy leszorítóerő kell és technikás is a vonalvezetése. Már várom, hogy erős hétvégével zárjam a szünet előtti időszakot.”

„Csak úgy lesz teljes ez a pihenő, ha kiváló teljesítményt rakunk össze Budapesten” – mondta a mexikói versenyző, akinek most újra szüksége lenne legalább egy dobogóra, mert az előző futamai nem a tervek szerint alakultak, és emiatt már csak ötödik a bajnokságban.

Hamilton új jótékonysági projektbe fogott a Mercedesszel közösen

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Őt ültetné be Toto Wolff a Williamsbe George Russell helyére
Következő cikk Gasly javítana a „legrosszabb” hétvége után

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország