Perez azonnal érezte, hogy Verstappen nagyon erős technikai oldalról

Sergio Perez nagy kihívás elé néz, hiszen hosszú idő után egy teljesen új versenyautóhoz kell alkalmazkodnia, ráadásul a mezőny egyik leggyorsabb pilótáját tudhatja maga mellett. A mexikói szerint azonnal érezni lehet, hogy milyen erős is Verstappen valójában.

Sergio Perez, Red Bull Racing

Fotót készítette: Red Bull Racing

Sergio Perez, Max Verstappen újdonsült csapattársa mostanában tette meg az első métereket a Red Bull legújabb versenyautójával. Kétségtelenül igénybe vesz némi időt, mire egy pilóta a váltás után megszokja az új technikát, Perez azonban nagyon eltökélt a kihívással kapcsolatban.

Mielőtt azonban Perez beült volna az RB16B-be, kapott egy kis extra időt a Red Bull korábbi autójával a megismerkedésre. Ez lehetővé tette számára, hogy az általa első ízben vezetett Honda erőforrását is megtapasztalja.

Még több F1 hír:

„Mindenekelőtt megdöbbent vagyok” – ecsetelte Perez a Speedweek.com kérdésére az első „futását” követő benyomásait. „Amikor egy autó a nevedet viseli, akkor az jelent valamit. Már sok órát töltöttem a szimulátorban, és ez segített lerövidíteni a folyamathoz való alkalmazkodást.”

Azonban nemcsak Perez számára nyílt lehetőség az RB16B kipróbálására, de Max Verstappen is autóba pattant, hogy megismerkedjen az új versenygéppel. Perez szerint azonnal érezni lehetett, hogy a holland milyen magas szintet képvisel.

„Rögtön érezni, hogy Max mennyire erős technikai oldalról” – jelentette ki a mexikói, aki azt is kiemelte, hogy a csapattagokhoz való viszonyán is sok múlik. „Amikor jobban megismered az embereket, sokkal szabadabban beszélhetsz. Minden pilóta kicsit másképp beszél az autójáról, és egy mérnök vagy technikus számára nagyon fontos, hogy tökéletesen megértse a versenyzőjét.”

A WADA vizsgálja a Haas festését...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hamilton a FIFA 21-ben kampányol a rasszizmus ellen
Következő cikk Aston Martin: Kulcsfontosságú a Mercedes hátuljának integrálása

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország