Perez az élen, Alonso remekelt a bahreini nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Perez az élen, Alonso remekelt a bahreini nyitóedzésen

HIRDETÉS
Sergio Perez és a Red Bull elsőségével ért véget a 2023-as Forma-1-es idény első szabadedzése Bahreinben. A mexikói versenyző mögött a már a teszteken is remeklő Fernando Alonso zárt, míg a címvédő Max Verstappen a 3. legjobb időt futotta.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 25: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during day three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 25, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A szezonnyitó helyszínén, Bahreinben kedvező időjárási körülmények fogadták a királykategória mezőnyét, a nyitótréningen pedig 60 perc állt a csapatok és versenyzők rendelkezésére ahhoz, hogy belevessék magukat a munkába.

A legjobb köridőt végül Sergio Perez futotta a Red Bull-lal: a mexikói a Pirelli lágy abroncsait használva 1 perc 32,758 másodperces idővel zárt az élen, bő 4 tizedmásodperccel megelőzve az Aston Martin kétszeres világbajnokát, Fernando Alonsót. A spanyol pilóta egyelőre a hátán viszi a csapatot, istállótársa, Lance Stroll jóval kevesebbet tudott körözni, miután gyújtásproblémák merültek fel versenyautójával. A kanadai pilóta számára ez azért sem jött jól, mert a múlt heti, előszezoni teszten nem tudott autóba ülni kerékpárbalesete miatt. Stroll végül össze tudott rakni egy ütőképes kört, és a 6. legjobb idővel zárta a gyakorlást.

A világbajnoki címvédő Max Verstappen a 3. leggyorsabb volt, ő 6 tizedmásodperccel maradt el az élen végző csapattársától, és remekül kezdte a hétvégét Lando Norris is, aki a McLarennel egy 4. helyet hozott össze.

A két Ferrari egyelőre nem mutatta ki a foga fehérjét: Charles Leclerc másfél másodperces lemaradással csak 5. lett, ő azonban leggyorsabb körében a Pirelli közepes keverékű gumijait használta. Csapattársa, Carlos Sainz döcögősen kezdett, a 10-es kanyarban nagy tempónál megpördült, és végül az utolsó helyen zárt.

A Mercedesek sem remekeltek: Lewis Hamilton és George Russell a középmezőnyben zárt a 10. és 11. helyeken, meglepően jól teljesített viszont Kevin Magnussen a Haas autójával: a dán pilóta a 7. legjobb időt futotta, a top 10-be pedig befért a két Alfa Romeo is.

A McLaren újonca, Oscar Piastri 12. lett, megelőzve Yuki Tsunodát és Nico Hülkenberget. Nem remekelt a két Alpine: Esteban Ocon a 15., Pierre Gasly pedig csak a 17. pozícióban zárt.

A Forma-1-es Bahreini Nagydíj programja 16 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!