Perez a csapatutasításról: Nem vagyok második számú pilóta - F1VILÁG.HU

Perez a csapatutasításról: Nem vagyok második számú pilóta

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapata Spanyolországban a vezető hely átadására kérte Sergio Perezt, ám a pilóta szerint ennek ellenére nem lesz belőle Max Verstappen vízhordója. Tisztázták a csapaton belüli ellentétet.
BARCELONA, SPAIN - MAY 22: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talk in the press conference after the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 22, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Kisebb nézeteltérés alakult ki a Red Bull Forma-1-es csapatánál a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon, amely során a Red Bullnál vezető Sergio Perezt a vezető helye átadására kérték Max Verstappen világbajnoksága érdekében. A pilóta már a verseny során nehezményezte a csapatutasítást, a leintést követően pedig a helyzet tisztázását kérte a főnökeitől. Elmondása szerint azóta mindkét fél elismerte, hogy kezelhették volna jobban a helyzetet.

„Az autóban ülve nyilván csak bizonyos információkkal rendelkezünk. A csapat jobban átlátja a helyzetet. Akkor, ott azt éreztem, hogy végezhettek volna jobb munkát is, különösen a második etapon. Jobb esélyt kaphattam volna a kétkiállásos stratégia végrehajtására, de nyilvánvalóvá vált, hogy a három kiállás fog működni. A futam után mindent tisztáztunk. Mindenki egyetértett abban, hogy jobb munkát is végezhettünk volna a stratégiával. Összességében jó eredmény tértünk el a csapat számára, és lendületben vagyunk” – nyilatkozta pozitívan Perez.

A csapatutasításra Perez a rádióban úgy reagált, ez sportszerűtlen húzás volt a csapattól, ám a pilóta szerint az akkor történtek ellenére engedik őt versenyezni Verstappen ellen. „Igen, a helyzet egyértelmű. Ki sem kell mondaniuk. A csapaton belül és az én garázsoldalamon is egyértelmű. Különben nem lennék itt” – árulta el.

Verstappen 110 ponttal vezeti a bajnokságot, Perez 85 egységgel a harmadik helyen áll Monaco előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!