KezdőlapE-sportPénzdíjjal és pontversennyel tér vissza idén a Virtuális Nagydíj Sorozat

Pénzdíjjal és pontversennyel tér vissza idén a Virtuális Nagydíj Sorozat

-

Visszatér a Virtuális Nagydíj Sorozat, amit még a Forma-1-es holtszezonban fognak lebonyolítani, három egymást követő hétvégén.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elhalasztott futamok helyett rendezték meg azok virtuális „mását” a Codemasters hivatalos F1-es játékában.

Tavaly nem volt hivatalos pontszámítás és bajnokság, ami miatt is, hogy hírességek, más sportág jele képviselői is rajthoz álltak. Végül a nem hivatalos bajnok Goerge Russell lett.

Noha idén – eddig – csak egy hetet csúszik a szezon kezdete, és Ausztrália helyett Bahrein lesz az évadnyitó, a sorozat idén is szeretné kiaknázni a Virtuális GP-k adta lehetőségeket.

A Forma-1 bejelentése alapján a versenyeket január 31.-én, február 7.-én és február 14.-én fogják rendezni. Idén pedig már lesz egy hivatalosan is kiírt pontverseny, amelyben a csapatok jótékony célra nyerhetnek pénzdíjakat.

A lebonyolítás menete is változni fog. Tavaly egy etapos időmérőt és 50%-os távú versenyeket rendeztek, idén azonban már lesznek sprint és fő versenyek is. Az ötkörös sprintfutamon profi gamerek fognak részt venni, és ennek a végeredménye fogja meghatározni az 50%-os versenytávot jelentő főfutam rajt sorrendjét, ahol már ismerős arcokat is láthatunk, hiszen jelenlegi és volt F1-esek is rajthoz fognak állni.

Minden csapatot két versenyző fog alkotni és a főfutam végeredménye alapján osztják majd ki a pontokat. A csapatbajnokság végeredménye alapján fogják majd meghataározni a pénzjutalmakat, amelyeket a csapatok jótékony célra fognak felajánlani.