KezdőlapFastest SlapPéldakép a brit teniszsztár számára Lewis Hamilton

Példakép a brit teniszsztár számára Lewis Hamilton

-

Saját elmondása szerint rettentő fontos szerepet tölt be Emma Raducanu Grand Slam-tornagyőztes brit teniszező életében a honfitárs Lewis Hamilton.

A román apától és kínai anyától származó, Kanadában születő, de már az Egyesült Királyságban felnövő Emma Raducanu 1977 óta az első Grand Slam-tornagyőztes brit teniszezőnő 1977 óta. A még mindig csak 19 éves Raducanu szerint a meredek felfelé ívelő karrierjében nagyon nagy szerepe van az F1-et évek óta uraló honfitárs Lewis Hamiltonnak.

„Több üzenetével segített már nekem” – avatott be Raducanu mindenkit a nyolcadik vb-címére hajtó Hamiltonnal való ismeretségébe a Reuters kérdésére válaszolva. „Azt mondta, legyek türelmes, lovagoljam meg a hullámot és ne aggódjak. Rengeteget segített az üzeneteivel a következő fázisba való átlépéssel. Nagyszerű példakép számomra.”

A brit állami médium BBC minden évben megválasztja az év sportszemélyiségét. Itt sokak szerint Raducanu is esélyes a győzelemre akár Hamilton kárára. „Nem egyáltalán nem számolok ezzel. Egyébként is Lewisnak fogok szurkolni a versenyben” – fogalmazott egyértelműen Raducanu. „Fel sem merül bennem a győzelem esélye. Egyszerűen teljesen irreális ez az opció az én fejemben.”

Raducanu egyébként nem titkoltan óriási F1-rajongó. Gyerekkorában a teniszkarrier előtt még a gokartozásba is belekóstolt.

ForrásReuters