2024. március 28. 15:16
KezdőlapMotoGPPedrosa pontosan érti, min megy most keresztül Márquez

Pedrosa pontosan érti, min megy most keresztül Márquez

Dani Pedrosa 2018-ban vonult vissza a MotoGP világbajnokságtól, miután 13 évig a HRC színeiben versenyzett és 31 győzelmet aratott. Az, hogy Pedrosa soha nem lett világbajnok a királykategóriában, a folyamatos sérüléseknek volt köszönhető.

Marc Márquez csapattársaként 2013 és 2018 között Pedrosa soha nem végzett a világbajnokság harmadik helyénél előrébb. Tekintve mennyi sérülésen van túl, és milyen eredményektől esett el, pontosan tudja, mi zajlik korábbi csapattársa fejében.

„Mindenkinek megvan a saját elképzelése ezekben a helyzetekben. Ez időről időre változik. Sok olyan műtéten mentem keresztül, ahol az orvosok mindent tökéletesen csináltak. Akkor szerencsém volt, de nálam is voltak olyan beavatkozások, amelyek nem működtek azonnal. Ezután egyik művelettől a másikig tartó spirálba kerülsz. Az egyik bonyolultabb, mint a másik.” kezdi Pedrosa.

„Ez egy olyan folyamat, amit nem kívánok senkinek. Mindig azt akarod, hogy elsőre sikerüljön, ez a legjobb mindenkinek. Marc esetében sajnos nem a tervek szerint alakultak a dolgok, de a legtöbb bajnok átesett már ilyen helyzeteken.”

„Amikor egy ilyen helyzet hosszú ideig tart, az az önbizalmadba kerül. Több időt töltesz otthon vagy a kórházban, várva a válaszokat, és azon tűnődsz, hogy a tested valaha is visszanyeri-e azt az állapotát, amiben korábban volt. Ezért olyan fontos a mentális egészség is. Ez pedig azon múlik, hogy a megfelelő emberek legyenek körülötted, akik vigyáznak rád.”