2024. március 19. 07:38
KezdőlapMoto2Pedro Acosta nem akar elsietni semmit

Pedro Acosta nem akar elsietni semmit

Pedro Acosta 2020-ban megnyerte a Red Bull Rookies Cup-ot, 2021-ben pedig minden idők legjobb világbajnoki debütálását produkálta. Hogyan tovább?

A Red Bull KTM Ajo csapat fiatal spanyol sztárja ezzel megalapozta későbbi címvédését: 17 évesen és 166 naposan a történelem második legfiatalabb világbajnokává koronázta magát. Csak Loris Capirossi – aki szintén újoncként lett bajnok – volt egy nappal fiatalabb, amikor megnyerte első világbajnokságát.

Acosta számára a következő lépés a Moto2-es világbajnokságba való feljutás volt, azonban  május végéig (mugellói futam) kellett várnia első dobogós helyezésére. 18 évesen és 4 naposan szerezte meg első Moto2-es futamgyőzelmét, mellyel Marc Márquez rekordját adta át a múltnak.

Sachsenringen újra dobogóra állt, de az asseni futamot sajnos kénytelen volt kihagyni combcsonttörés miatt.

Sokan arra számítanak, hogy Acosta lassan feligazol a királykategóriába. A 18 éves versenyző az alábbiakat nyilatkozta ezzel kapcsolatban:

„Most már könnyű beszélni, de a mugellói győzelem előtt senki sem gondolt Pedro Acostára – most pedig mindenki a jövőmről beszél a MotoGP-ben” – kezdi a spanyol.

„Csak magunkra és a munkánkra kell koncentrálnunk, a többi majd alakul.”

„Jelenleg az a terv, hogy szép fokozatosan, lépésről lépésre vesszük át a karrierem állomásait. A cél végül is az, hogy jól felkészülten érkezzek a MotoGP-be. Mert ha itt, a Moto2-ben egy kicsit a határon vagyok, és így lépek fel, teljesen elveszek majd az új géposztályban.”

„Látunk azonban olyan srácokat, mint Di Giannantonio, aki talán nem ért el nagy eredményt a Moto2-ben, aztán átment a MotoGP-be, és az élmezőnyben van.” 

„Azt hiszem, minél többet kell tanulnunk a Moto2-ben, hogy felkészüljünk a MotoGP-re, így ott már csak arra lesz szükség, hogy a megszerzett tudást kamatoztassuk.”