KezdőlapRallyOstberg szerint nem Mikkelsen a legnagyobb riválisa

Ostberg szerint nem Mikkelsen a legnagyobb riválisa

-

A regnáló WRC2 bajnok Mads Ostberg úgy véli, hogy nem Andreas Mikkelsen jelenti számára a legnagyobb veszélyt abban, hogy megvédje a bajnoki címét. A Toksport norvég versenyzője korábban úgy nyilatkozott, hogy mielőbb be akarja biztosítani a WRC2 elsőségét.

- Hirdetés -

Mikkelsen terveit keresztülhúzhatta, hogy a Portugál versenyt Covid fertőzés miatt ki kellett hagynia, így előnye kilenc pontra csökkent a bajnokságban. Szardínián viszont már ott lesz, és úgy tűnik, hogy a pszichológiai hadviselést már megkezdte Ostberg, akinek kapaszkodnia kell, mert 44 ponttal csak a negyedik a 68 pontos Mikkelsen mögött. Igaz Ostberg csak kettő, míg Mikkelsen három versenyen gyűjtötte a pontokat.

- Hirdetés -

„Jó volt hallani, amikor kimondta, mert már akkor biztos voltam benne, hogy ez nem fog megtörténni”mondta Ostberg a Dirtfishnek.

- Hirdetés -

Én inkább csendben akartam bebizonyítani, hogy téved és azt hiszem eddig így is tettem. Tudjuk, hogy Andreas igazán jó versenyző, tisztelnünk kell a sebességét a szezonban” – tette hozzá Ostberg, és még egyet odaszúrt a honfitársnak.

Jelen pillanatban valószínűleg nem Andreas a legnagyobb riválisunk. Azt hiszem van pár név akik most erősebbek nála. Az biztos, hogy hétvégén újra megmutatja a tempóját és az autója is erősnek tűnik. Örülök, hogy itt lesz, nagyon élvezem vele a küzdelmet.

Andreas Mikkelsen
Fotó: Janus Ree/ Red Bull Content Pool

Ez a szezon nagyon versenyképes lett. Sok olyan pilóta van akik év elején még nem tervezték az indulást, így sokkal nehezebb dominálni, mint amire az elején számítottam” – mondta Mikkelsen. „De a versenyhelyzet mindig jó, és az is pozitív, ha erős versenytársakkal küzdhetsz. Emiatt várom a hétvégét, és ezért is szomorú vagyok, hogy nem lehettem ott Portugáliában.”

Az egyik pilóta akire gondolhatott Ostberg és Mikklesen a bajnoki második helyen álló Esapekka Lappi. A finnek úgy van 59 pontja, hogy Ostberghez hasonlóan ő is csak két versenyen (Arctic Rally és Portugália) indult eddig, de mindkettőt megnyerte.

Ostberg Mikkelsen WRC2
Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 

- Hirdetés -

Hírlevél

- Hirdetés -