2024. április 25. 15:08
KezdőlapMotoGPOliveira rámutatott egy általános problémára a MotoGP-ben

Oliveira rámutatott egy általános problémára a MotoGP-ben

Miguel Oliveira egy „normális hétvégét” remél Sepangban, miután Ausztráliában rosszul alakultak a dolgok. Most a világbajnokságon a nyolcadik helyet célozza meg.

Miguel Oliveira a tizedik helyen áll jelenleg a világbajnoki tabellán. A Red Bull KTM gyári versenyzője pedig bízik abban, hogy Malajziában újabb előrelépést tesz majd. Az Ausztrál GP-n a rajtrács 24. helyéről a 12. helyre küzdötte fel magát, szóval elmondhatjuk, hogy megvan a potenciál a portugál versenyzőben.

„Remélem, hogy itt ismét elég tapadást találunk, és meg tudjuk teremteni a szükséges üzemi hőmérsékletet a gumik számára.” – jelentette ki a Oliveira, aki idén két esős futamot is megnyert Mandalikában és Buriramban.

„Nincs különleges helyzet ezen a pályán, nem úgy, mint Phillip Island-en, ahol az aszfaltcsík keskeny volt, és állandóan nagy szél fújt. Sepangban egy normális versenyhétvégére számítunk.”

Oliveira szerint minden csapat és versenyző elsősorban arra törekszik, hogy minél több tapadást találjon.

„Ez egy általános probléma a MotoGP-ben. Mindenki a lehető legjobb tapadásminőséget szeretné a lehető legtöbb körön át. Ez nem könnyű, mert minden nagydíjon más gumikeverékeket és néha más gumikonstrukciókat kapunk. Ezért mindig meg kell találni a megfelelő megközelítést az elektronikával kapcsolatban. Nem árulok el semmilyen titkot, amikor azt mondom, hogy a modern MotoGP-ben nagyon sok múlik azon, hogy mennyit lehet profitálni a gumikból. Ez nem csak a KTM-eseknek szól, ez mindenkinek szól.”

Oliveira 137 ponttal a tizedik helyen áll a világbajnokságban, mindössze egy ponttal lemaradva Martín és kettővel Rins mögött. A világbajnoki nyolcadik hely tehát még elérhető közelségben van.

„Igen, a nyolcadik hely továbbra is cél. Már a szezon kezdete előtt is egyértelmű célom volt, hogy a legjobb 8 között végezzek a világbajnokságon, de nem beszéltem túl sokat róla. 2022-ben néha messze voltam ettől, aztán megint közel. Most még mindig van lehetőség 50 pont megszerésére. Remélem, minél többet össze tudok gyűjteni belőlük. Aragón óta friss lendületben vagyunk, ez Phillip Island-en is megvolt, mert minden edzésen versenyképes voltam. Aztán a kvalifikáció végén elkövetett apró hiba hozzájárult a szombati rossz eredményhez. Mivel a Q1-ben nem találtam szélárnyékot, nem jutottam be a Q2-be. Ez nagyban befolyásolta volna a hétvégét.”