Ogier vezet Loeb előtt a drámai szombati nap végén Monte-Carlóban!

Eseménydúsan telt a szombati nap Monte-Carlóban, ugyanis a Toyota és Sébastian Ogier remek formát mutatott, de akciókból, megpördülésekből és sajnos balesetből sem volt hiány.

Ott Tänak, Martin Järveoja, Hyundai Mobis World Rally Team Hyundai i20 N Rally1

Ott Tänak, Martin Järveoja, Hyundai Mobis World Rally Team Hyundai i20 N Rally1

Fabien Dufour / Hyundai Motorsport

A nap kezdete előtt Sébastien Loeb állt az élen az M-Sport által felkészített Ford Puma Rally1-es WRC-vel, őt 9,9 másodperc lemaradással Sébastain Ogier követte a GR Yarisszal. A két francia legenda után egy másik Toyotával Elfyn Evans következett, Loebhöz képest már 22 másodperccel lemaradva.

A legjobb ötbe még két Hyundai fért be a pénteki nap végére feljavuló i20 N-ekkel, a sorrend pedig Neuville, Tanak volt A két Hyundai már 47,8 és 56,7 másodperccel volt lemaradva az élen álló kilencszeres világbajnoktól, aki szombatra is szerette volna átültetni a pénteken bemutatott tempóját.

A szombati nap azonban máskép alakult, hiszen a kilencedik szakaszon az első három helyen Toyota végzett Evans, Rovanpera, Ogier sorrendben. A negyedik helyre is egy Hyundai ért oda Neuville vezetésével, de az ötödik és hatodik hely sem lett meg Loebnek, aki ekkor még 6,5 másodperccel vezetett összetettben.

Még több F1 hír:

A tizedik szakaszon ismét a Toyota diadalmaskodott, ezúttal azonban már Ogier állt a trió élére. Őt  Evans, majd Rovanpera követte, és csak ezután következett a Ford és Loeb. Ogier ezzel a szakaszgyőzelemmel behozta hátrányát és ekkor már tizedre azonos idővel vezették az összetettet Loebbel.

A Hyundai Motorsport versenyzője, Oliver Solberg számára amúgy is nehezen indult a Rallye Monte-Carlo, de még rosszabbra fordult, amikor a fiatal svéd összetörte a hibrid hajtású i20 N-t. Solberg a szakasz fél távja után nem sokkal a jobb kanyar bejáratánál blokkolta a fékeit. Az autó egyenesen továbbcsúszott, és lecsúszott egy bal oldali padkán keresztül az árokba.

A tizenegyedik szakaszt Ogier szintén behúzta egy bravúros autózással, Rovanpera pedig biztosította a második helyet. Loeb csak negyedik lett, így ezzel elvesztette összetettbeli vezetését is. Az összetettbeli eddigi harmadik Evans viszont a szakasz során lecsúszott az útról és csak a szurkolók segítségével jutott oda vissza, azonban rengeteget vesztett.

 

A tizenkettedik szakaszon Rovanpera állt a Toyota élére és húzta be a szakaszt Loeb előtt, de Ogier mesterien másolta honfitársát és két tizeden belül bejött a harmadik helyre. Breen lett a negyedik és ezzel már az összetettben is fellépett a harmadik helyre, igaz ledolgozhatatlannak tűnő, több mint egy perces hátránnyal az élen álló duóhoz képest.

A nap utolsó, összességében pedig tizenharmadik szakaszát is behúzta Rovanpera, akit Ogier öt másodperccel követett. Loeb azonban bajba került és több, mint 21 másodpercet vesztett a szakaszgyőztes finnhez képest és csak az ötödik lett, ugyanis az útviszonyok percről-percre romlottak és a kilencszeres világbajnok járt pórul.

A szombati napon tehát mind az öt szakaszt behúzta a Toyota, ezek közül kettőt Ogier. Összetettben így pedig 21,1 másodperccel vezet Loeb előtt, a francia kettőst Breen követi 1 perc 26 másodperces lemaradással.

 

Piastri arról álmodik, hogy rajthoz állhat az idei Ausztrál Nagydíjon

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Monte-Carlo: Ogier újra Loeb előtt a drámai szombati délelőtt után
Következő cikk Ott Tanak feladta a Monte-Carlo-ralit, mert a Hyundai Rally1-es debütálása egy rémálommá vált

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország