Ogier nagyot mentett a végén, de Loeb magabiztosan vezet Monte-Carlóban

Véget ért a Rallye Monte-Carlo első teljes napja, amelyen hat gyorsasági szakaszt rendeztek, melyből négyet a francia Sébastian Loeb nyert.

Sébastien Ogier, Toyota Gazoo Racing WRT

Fotót készítette: Toyota Racing

A nap kezdete előtt még Sébastian Ogier állt az élen a csütörtöki két gyorsasági szakasz összegzése után. A mai első és összesítésben harmadik szakaszon azonban már a Dakarról nemrég beeső Sébastien Loeb volt a leggyorsabb.

Az idei Monte kétségkívül a két „nyugdíjas“ legenda párharcáról szól és noha a mai első szakaszon Ogier még viszonylag tartani tudta a lépést riválisával - csak 1,2 másodpercet kapott -, ez a nap végén már azt jelentette, hogy Ogier korábbi előnye 9,9 másodperc hátrányba fordult át.

Loeb a harmadik, negyedik, ötödik, és hatodik szakaszt is behúzta, míg az utolsó kettőn talán már biztonságit autózott. A hetedik szakaszon Loebnek meggyűlt a baja hibriderőforrással is, így csapattársa, a svéd Gus Greensmith diadalmaskodott, aki első WRC-s szakaszgyőzelmét ünnepelhette az M-Sporttal.

Még több F1 hír:

A Toyota egyedül a mai utolsó szakaszon tudott igazán megvillanni, ahol Ogier rengeteget faragott a hátrányán, hiszen megnyerte 17,11 kilométeres szakaszt és 4,5 másodpercet adott a spórolósan negyedik Loebnek.

Elfyn Evans a nap utolsó szakaszán jelentős időt veszített, és 22 másodperces hátránnyal a harmadik helyre szorult vissza.

Ez a szakasz azonban az M-Sport csapattársáé, Gus Greensmith-é volt, aki Loebet és Ogier-t megelőzve megszerezte pályafutása első WRC szakaszgyőzelmét, és ezzel a britet az összesített hetedik helyre segítette.

 

Thierry Neuville felhozta a Hyundai-t a negyedik helyre, 47,8 másodperces hátránnyal, mivel a koreai márka a nap előrehaladtával elég sokat dolgozott az i20 N finomhangolásán, de volt némi öröm a csapattárs Ott Tanak számára is, aki a nap utolsó szakaszán az M-Sport-os Craig Breent megelőzve a hatodik helyre ugrott fel. 

A Rallye Monte-Carlo szombaton további öt szakasszal folytatódik.

A Red Bull egy újabb nagy szponzort jelentett be idénre

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk WRC: Loeb átvette a vezetést a Montén, Ogier már csak harmadik!
Következő cikk Újabb baleset Monte-Carlóban, ezúttal Solberg repült le az útról - VIDEÓ

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország