2024. március 28. 14:57
KezdőlapSuperbikeÖttl egyelőre nem beszél a Top10-ről

Öttl egyelőre nem beszél a Top10-ről

Philipp Öttl a 16. rajtkockából indult Mostban az első futamon, és a 13. helyen ért célba, ezzel elérte az első minimális célt, de továbbra is küszködik a Ducati Panigale V4R-rel.

Miután Philipp Öttl pénteken nem volt elégedett a Team Go Eleven Ducatijának beállításaival, szombatra előrelépést remélt. Az FP3-ban a Superbike-újonc még nem érzett egyértelmű javulást, és a kvalifikáción sem jutott a 16. helynél előrébb.

„Kicsit másképp soroltam be magam, mint Baz. Baz egyenesen átment. Oda helyezkedtem, ahová gondoltam, hogy befér, de aztán valami volt a belső oldalon, így nem tudtam befordulni, és egyenesen kellett mennem a sikánon keresztül” – magyarázta a 26 éves bajor a SPEEDWEEK.com-nak.

„Még akkor is viszonylag jól mentem, amikor elkezdett esni az eső. Aztán fékeztem, és át kellett mennem a kavicságyon.”

„Mindezek ellenére a futóművet tekintve némileg javítottunk a motoron, de most az elektronikát kell újra beállítani. Jelenleg csak néhány problémánk van. Elég optimista vagyok a vasárnapot illetően. Az idők meglehetősen állandóak voltak, és a különbség sem volt olyan nagy. Most meglátjuk, hogy vasárnapra jobban be tudjuk-e állítani az elektronikát. Ez egy nagyon bonyolult motor, rengeteg apró dolgot kell figyelembe venni.”

Philipp Öttl egyelőre nem akar a Top 10-ről beszélni. Ehelyett azt mondta:

„A Top 10-ben tudok motorozni, de péntektől kezdve mindennek jól kell mennie. Nem vagyok Toprak. Olyan motorra van szükségem, ami működik. Jó péntekre és egy jó kvalifikációra van szükségem. Doningtonban például nem ismertem a pályát, és szükségem volt, hogy megismerjem.Ez egy nagyon összetett történet.”