DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon: Sajnos más ligában játszunk, mint a Mercedes

A Szaúd-arábiai Nagydíj után mindenki a szikrázó Verstappen-Hamilton csatározásról beszél és szinte elsikkad egy másik dráma, hogy Esteban Ocon az utolsó métereken veszítette el dobogós helyezését.

A második piros zászlós megszakítást követően rendkívül érdekes eseményeknek voltunk szem- és fültanúi, amikor is a versenyigazgató, Michael Masi a rádión át kicsit seftelt az újraindítás utáni leendő rajtpozíciókkal, visszasorolva Max Verstappent Esteban Ocon és Lewis Hamilton mögé is.

Ezzel viszont a francia ismét az élen találta magát, gyakorlatilag kvázi pole-pozícióból indulhatott, de végül nem tudta megtartani helyezését az új rajt után. A két bajnoki éllovas gyorsan elillant, végül pedig a harmadik hely is elszállt, amikor Valtteri Bottas a sokkal gyorsabb Mercedesszel egyszerűen kikerülte az utolsó egyenesben.

Ocon hősiesen tartotta a harmadik helyet, de a célegyenesben nem volt ellenszere a Mercedesszel szemben


„Másodpercekkel a leintés előtt, éppen a célvonal előtt elbukni egy harmadik helyet nagyon frusztráló, de sajnos teljesen más ligában játszunk jelenleg, mint a Mercedes. Idegesítő így befejezni egy futamot, amikor gyakorlatilag az elejétől kezdve a kezemben volt a harmadik helyezés. Egyébként rendkívül jó móka volt a pole-pozícióból rajtolni, szerintem utoljára 2015-ben a GP3-ban volt részem ilyenben” – ecsetelte véleményét Esteban Ocon a leintés után.

„De tudtam, hogy nem Maxszel és Lewisszal kell nekem csatáznom, úgyhogy el is engedtem őket elég korán, hadd fussák a saját versenyüket. Az volt a célom, hogy megtartsam a harmadik pozíciómat és ez majdnem a végéig sikerült is. Legközelebb talán összejön. Így is kimagaslóan jó eredményt értünk el, ezzel a negyedik hellyel újabb tizenkét pontot gyűjtöttünk a bajnokságban, ami nagyon sokat számíthat.”

„A verseny során mindig a megfelelő döntéseket hoztuk, a pályán is mindent megtettünk és a stratégiánk is teljesen a helyén volt minden pillanatban, ennek is köszönhetjük, hogy ilyen komoly pontszerző helyen zárhattam. A csapat is kiváló munkát végzett, az autó remekül ment, kár, hogy a legvége ilyen lett” – tette hozzá Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: